ИСТРАЖИВАЧКА АВАНТУРА 15. ДЕЦЕМБРА :: Semberija INFO ::

 

ИСТРАЖИВАЧКА АВАНТУРА 15. ДЕЦЕМБРА


Градска управа Града Бијељина у сарадњи са Удружењем иноватора регије Бијељина, образовним институцијама и Р.К. „Искра“ организује манифестацију „Истраживачка авантура“. Овај догађај, на којем ће на занимљиве начине бити промовисана наука, биће одржан 15. децембра 2022. године од 17 до 20 часова у просторијама Музеја Семберије и Галерије Центра за културу „Семберија“.

„Истраживачка авантура“ пружиће љубитељима науке бесплатне садржаје, у којима ће моћи да истраже спој науке и умјетности, док ће даровитим појединцима омогућити да искажу свој таленат. Ученици основних школа, до петог разреда изложиће цртеже на тему науке, док ће старији основци, заједно са средњошколцима ће представити макете, изуме и презентације. Поред тога, иноватори, професори и студенти учествоваће са озбиљнијим експериментима. Посјетиоци ће моћи да погледају и радио-пријемницике из Другог свјетског рата, сазнају о животима великих научника и учествују на интересантним интерактивним радионицама.

Такође, посјетиоци ће моћи да виде мноштво експеримената, који ће се изводити пред њима, да слушају презентације о најновијим научним открићима, а најмлађи учесници ће одржати представу.

За најбоље иноваторе и учеснике обезбијеђене су награде - сви учесници биће распоређени у три групе, а из сваке групе биће награђена по три учесника.

Позивамо све заинтересоване љубитеље авантуре да истражују и својим присуством учине овај догађај занимљивијим.


Град Бијељина