ОРГАНИЗОВАНА ТРАДИЦИОНАЛНА „САВСКА РЕГАТА 2019“ :: Semberija INFO ::

 

ОРГАНИЗОВАНА ТРАДИЦИОНАЛНА „САВСКА РЕГАТА 2019“


Киша и облачно вријеме нису спријечили одржавање традиционалне „савске регате 2019“, која се и ове године организује у оквиру Пантелинских дана.
 

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић и ове године  дочекао је и поздравио бројне госте и учеснике регате ријечима добродошлице.

„ Ни лоше вријеме, киша која је падала претходне ноћи, није спријечила учеснике регате да се окупе и да своја пловила спусте у воду. Људска воља и добро расположење пребродиће све неприлике.Потрудили смо се да обезбиједимо добре услове и безбједност за све учеснике. Дио учесника је кренуо са скелског прелаза Суботиште у Црњелову, да бисмо избјегли гужве. Ове године нема одморишта у Остојићеву, тако да регата плови цијелу етапу, без задржавања, све до Раче“, истакоа је градоначелник Мићи, истакавши да су све службе укључене у организацију регате.
 

Око 15о учесника из Бијељине и Семберије, али и из Београда, Брчког, Јамене, Богатића, Шида и Бадовинаца учествовало је

Милан Петровић из Сремске Раче сваке године учествује на „Савској регати“. Каже да му не смета ни киша, ни облачно вријеме. Добро расположење ничим с ене може покварити, каже Милан Петровић.
 

„Волим Саву, волим дружење. Сви који плове данас Савом воле ријеку, риболов, шалу. Учествовао сам и на „Дринској регати“ више пута. Ова регата је мирнија, безбједнија. Наша екипа из Сремске Раче је увијек комплетна за оваква дружења. Заједно радимо, дружимо се, проводимо вријеме у викендицама, на Сави. Стално смо на води. Овом приликом можемо само да похвалимо организаторе, Градску управу Бијељина, која је и ове године организовала регату“, истиче Милан Петровић.

Владимир Софренић, секретар Туристичке организације Бијељина, у име организатора регате, изјавио је да је учињено све како би ово била најбоље организована и најмасовнија регата.
 

„ Наш циљ је био да надмашимо цифру из прошле године, када је на регати учествовало више од 23о пловила. Мало нас је вријеме спријечило да тај план у потпуности испунимо. Ипак, очекујемо да ће до циља стићи више од двије стотине пловила. Уз добро расположење, музику, роштиљ, све се пуно лакше организује.  Ове године имамо госте из Брчког, из Моровића, Вишњићева, Сремске Раче, Београда. Само из Брчког је стигло 25 чамаца, а планирамо да од наредне године ова манифестација добије и међународни карактер“, истакао је Софренић, нагласивши да је Градска управа максимално помогла организовање „Савске регате“.
 

Глишо Којић и његов син Перица на регату су довели двоипогодишњег Глигора и петогодишњу Славицу, који су, испоставило се, били најмлађи учесници на регати, али, како кажу, овога пута само посматрачи. Глишо каже да чека тренутак када ће унуци мало порасти, те ће и он, заједно са својим унуцима, у неком добром чамцу запловити Савом.

 


Семберија инфо