НОВИХ 920 МЕТАРА АСФАЛТА У ПЕЉАВАМА :: Semberija INFO ::

 

НОВИХ 920 МЕТАРА АСФАЛТА У ПЕЉАВАМА


У лопарском мјесту Пељаве у току је асфалтирање 920 метара пута за шта је из општинског буџета издвојено 50.000 КМ.
 
Начелник Лопара Радо Савић посјетио је данас радилиште у засеоку Делићи-Мирковићи и похвалио мјештане који су суфинансирали радове.
 
"Општина Лопаре финансирала је асфалтирање 550 метара главног пута, за шта је из буџета издвојено 50.000 КМ, док су мјештани приступне путеве у дужини од 370 метара сами финансирали", рекао је Савић новинарима.
 
Он ја најавио да ће до краја године у Лопарама бити асфалтирано још пет километара путева, посебно у руралним подручјима Коњиковића, Милиног Села, Подгоре и у другим мјесним заједницама.
 
Мјештанин Крста Мирковић рекао је новинарима да им асфалт значи много, с обзиром на то да су до сада користили макадамски пут.
 
"Поготово у зимским условима добро ће нам доћи нови асфалт јер се налазимо на брдовитом терену и лакше ће бити чишћење снијега, а тиме и олакшан живот на селу", рекао је Мирковић.
 
стоја Мирковић, који живи и ради у Аустрији, а тренутно је на одмору у родним Пељавама, истакао је да уређење инфраструктуре утиче и на привлачење људи из дијаспоре да се враћају својим огњиштима.