DAN OTVORENIH VRATA – INTERESOVANJE VEĆE OD OČEKIVANOG :: Semberija INFO ::

 

DAN OTVORENIH VRATA – INTERESOVANJE VEĆE OD OČEKIVANOG


Више од 120 ученика деветих разреда, из шест основних школа са подручја Бијељине и Лопара, данас је, у оквиру манифестације „Отворена врата“ посјетило бијељинску болницу, гдје су, у пратњи медицинског особља обишли одјељења и службе у нашој здравственој установи.
 
Ученици нису крили своје задовољство данашњом посјетом бијељинској болници, међу њима је И Мелиха Хамзић из ОШ“Свети Сава" из Бијељине која каже :„Медицина је једна велика наука и требамо је учити и његовати као језик којим говоримо. Сваки ћошак ове болнице има своју причу и ми смо да ту причу употпунимо и учинимо бољом, рекла усхићено она.


 
Њена школаска другарица Ирина Марковић каже да је привлачи рад на дјечијем одјељењу.
„ Веома сам фасцинирана као и моји другари зато што сматрам да ће неки од нас имати будућност баш овдје и да бринемо о здрављу наших грађана. Пошто имам жељу да радим са дјецом, мени се највише допала посјета педијатрији и гинекологији.“



„Менаџмент Болнице „Свети врачеви“ сматра да нам у наредном периоду пријети недостатак здравствених радника и у договору са руководством школа организовали смо „Дан отоворених врата“ како би се што већи број ученика завршних разреда упознао са оним што ми радимо и евентуално уписао нешто из здравствене струке у наредном периоду. Наша је обавеза да заједно са свим школама обезбиједимо квалитетан здравствени кадар“, изјавио је директор Болнице „Свети врачеви“ проф. др Златко Максимовић.


 
Помоћник директора др Немања Јанковић каже да је задовољан интересовањем младих за посао медицинског радника и да ће се овакве активности у Болници наставити.
„Ми смо данас угостили ученике из шест основних школа и у наредном периоду пружићемо прилику и осталим школама на подручју регије Бијељина да нас посјете. Дјеци морамо пружити праву информацију да би им омогућили прави избор будућег занимања“, нагласио је др Јанковић.