ПОЧЕЛА ЈЕ НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА :: Semberija INFO ::

 

ПОЧЕЛА ЈЕ НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА


У школским објектима широм Републике Српске јутрос су звона означила почетак нове школске године. Према подацима Министарства просвјете и културе у Влади РС у школске клупе се враћа 85.059 основаца и 36.000 ученика средњих школа.

Данашњи дан ће остати у посебном сјећању ђацима првацима и њиховим родитељима. На подручју Града Бијељина у нову школску годину у први разред основних школа уписано је 909 ученика. Улијева наду податак да је уписан 51 првачић више у односу на прошлу школску годину.

На другој страни, Конкурсом за упис у I разред средњих школа у Републици Српској у школској  2022/2023. години за подручје Града Бијељина предвиђен је упис 948 ученика (708 у IV степен и 240 у III степен). Након јунског и јулског уписног рока у бијељинске средње школе уписан је укупно 841 ученик (641 у IV степен и 200 у III степен). Слободних мјеста, након оба уписна рока, остало је 111 (71 IV и 40 III). Економска и Техничка школа су попунила сва мјеста већ у јунском уписном року. Слободних мјеста након првог уписног рока највише је у у Гимназији „Филип Вишњић“, Средњој стручној школи у Јањи и Пољопривредној и медицинској школи.



У оквиру редовних активности градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић јутрос је посјетио ђаке и наставно особље Музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“. Била је то прилика да први човјек Града, уз пригодне поклоне, зажели ученицима успјешну нову школску годину.

- Кроз ваше школовање у нашој музичкој школи, кроз ваш рад, кроз ваше занимање за умјетност и ви сте постали посебни. Служите на част вашим родитељима, вашим породицама и нашем граду. Вриједно учите и чувајте ваше другарство. Нашој заједници је јако битно да има стручне, талентоване и марљиве кадрове у свим браншама па и у умјетности“, поручио је градоначелник Петровић уз жеље за успјех у новој школској години.


Семберија инфо - И. Гутић