МАТУРАНТИ СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ШКОЛЕ ЈАЊА ЗАТВОРИЛИ ОВОГОДИШЊЕ МАТУРСКЕ ПРОСЛАВЕ :: Semberija INFO ::

 

МАТУРАНТИ СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ШКОЛЕ ЈАЊА ЗАТВОРИЛИ ОВОГОДИШЊЕ МАТУРСКЕ ПРОСЛАВЕ


Foto: Semberija info
Матуранти Средње стручне школе Јања, њих 67, затворили су овогодишњу сезону прославе матура у Бијељини.

Након окупљања на платоу испред Градске управе, фотографисања са њиховим најдражим, са школским другарима, професорима  и пријатељина, продефиловали су до Хотела „Дрина“ како би прославили средњошколско образовање. Директор Средње стручне школе Александар Матић похвалио је ученике и пожелио им да стечено знање успјешно примијене у животу и даљем школовању и усавршавању.



-Средња стручна школа изњедрила је још једну генерацију матураната, један разред трогодишњег школовања (кувар-конобар) и три четворогодишњег (туристички, грађевински и трговачки техничар), а од ове године планирамо и два нова одјељења, царински техничар и посластичар-конобар“, рекао је Матић и подсјетио да је школа прошле године прославила и значајан јубилеј, 20 година постојања и рада.

Ученик генерације трогодишње школе (кувар-конобар) Огњен Кривак рекао је да ће му у лијепом сјећању  остати дружење са другарима, а планира да настави школовање на Вишој школи у Београду.



Ученик генерације четворогодишње школе (архитектонски техничар) Игор Станојевић, такође планира наставити школовање у Новом Саду на Грађевиском факултету, а средњошколско школовање, како је рекао, „ носиће као најљепшу успомену“. Један од матураната, Жико Радовановић срећан је што је, како је нагласио„дио једног финог друштва и што је завршио средњу школу смјер туристички техничар“.



-Са собом носим лијепе успомене, а планирам наставити школовање или у Бијељини или у Новом Саду“, рекао је Радовановић. Туризмологију планира уписати и Сузана Гајић.

-Срећна сам и веома емотивна што смо се окупили да прославимо матуру, а као и моји другари, памтићемо наше дружење и наше професоре“, рекла је Гајићева. Матуранти Средње стручне школе су, упркос киши које почела да пада, поносно корачали улицама Бијељине, а ми им желимо да поносно и храбро наставе да корачају путем својих жеља и остваре своје циљеве.



(Семберија инфо)