Љубитељи цвијећа за викенд могу посјетити Сајам цвијећа на градском тргу :: Semberija INFO ::

 

Љубитељи цвијећа за викенд могу посјетити Сајам цвијећа на градском тргу


У суботу, 28. маја, на градском тргу у Бијељини биће отворен дводневни  Сајам  цвијећа, на којем се очекује 20-так излагача, али и велики број посјетилаца – љубитеља цвијећа, садница и украсног биља.

Истог дана, након свечаног отварања ове сајамске манифестације, биће организована и радионица за дјецу.

„Дан прије почетка сајма, у петак, биће одржана предавања у Центру за културу на којем ће највећи стручњаци из области производње и узгоја цвијећа упознати заинтересоване са најновијим технологијама, али и давати стручне савјете“, рекао је Младен Арсеновић, шеф Кабинета градоначелника Бијељине.

У недељу, 29. маја, биће додијељене захвалнице свим учесницима ове сајамске манифестације и проглашени побједници за најљепше декорисан штанд те за најљепше уређено двориште, балкон и терасу.  

Арсеновић је рекао да је посљедњи дан сајма резервисан за додјелу награда за освојена прва три мјеста у одговарајућим категоријама на конкурсу за најљепше уређено двориште, балкон и терасу.

На конкурсу је учествовало 35 суграђана. Послије изласка на терен од стране стручне комисије, фотографије дворишта, балкона и тераса биће доступне свим посјетиоцима за разгледање.

Говорећи о Сајму у име АД „Комуналац“, које је ове године један од организатора, али и излагача,  Хелена Стојић је позвала све суграђане да посјете изложбени простор на градском тргу.

„Ове године настављамо традицију, а слоган сајма је „У башти наде увијек нешто цвјета“. Драго нам је што имамо запажен број пријављених учесника на конкурсу за најљепше уређено двориште, балкон и терасу. Очекујемо велику и квалитетну понуду производа за потенцијалне купце“, рекла је Хелена Стојић.

Здравко Микић из Аграрног фонда је рекао да је циљ одржавања сајма цвијећа промовисање Бијељине као града зеленила и пружање подршке произвођачима цвијећа у Семберији, јер је ријеч о перспективној дјелатности на овим просторима.

На предавањима, која ће бити одржана у петак, 27. маја,  говориће проф. др Мирјана Љубојевић о теми „Хортикултурално тржиште у ковид и пост ковид ери, доц.др Лазар Павловић о теми „Израда катастра зелених површина и његов значај за функционисање града“.

Предавање ће одржати и маст.инж. пејзажне архитектуре Милица Грубач на тему „Узгој воћних врста на кровним вртовима као одговор на урбанизацију и ублажавање климатских промјена“, те доц. др Вања Вуксановић на тему „Производња лизијантуса као резаног цвијета“.       


Семберија инфо - З. Кусмук