ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Бијељина: Свечаним дефилеом мали матуранти опростили се од вртића :: Semberija INFO ::

 

ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Бијељина: Свечаним дефилеом мали матуранти опростили се од вртића


Са руком у руци, машницама у коси и око врата, хаљиницама и кошуљама, малени матуранти Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ у дворишту објекта „Радост“ данас су стрпљиво чекали свој ред да прошетају бијелим тепихом и на тај начин обиљеже крај свога предшколског образовања. Са великим предшколским знањем, лијепим успоменама и великим бројем пријатељстава стеченим у вртићу, у септембру ће сјести у школске клупе широм града Бијељина.



Славиша Вујановић, директор Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ Бијељина, рекао је да ће ове године 160 – оро дјеце из вртића „Чика Јова Змај“ Бијељина прославити „Малу матуру“ и кренути у први разред основне школе.

- Ми смо се трудили да им сваки дан проведен у вртићу буде радостан, па тако и овај данашњи дан, који смо симболично назвали „Мала матура“. Овом приликом бих желио да свима њима пожелим срећан полазак у школу, да буду добри ђаци и да буду добри људи, а њиховим родитељима бих се захвалио на сарадњи коју смо имали у протеклом периоду и да на неки начин и даље будемо партнери у одрастању њихове дјеце“, истакао је Вујановић.



Сњежана Кашиковић, стручни сарадник – психолог у Дјечијем вртићу „Чика Јова Змај“ Бијељина рекла је да, у складу годишњег програма рада, имају низ активности, којима испраћају њихове предшколце у школске клупе.

- Скоро смо имали годишњу приредбу „Врбицу“, а данас прослављамо нашу „Малу матуру“. Уз пригодну дјечију музику и малу закуску прославиће свој одлазак из вртића. Ово су  за нас, али и за њих јако емотивни, али срећни и лијепи тренутци“, казала је Кашиковићева и додала да „Малу матуру“ организују у сарадњи са родитељима и овом приликом им се захвалила на помоћи и сарадњи.

Данас су „Малу матуру“ прославиле „Совице“, „Бубамарице“, „Туфнице“ и „Пачићи“.
 

Семберија инфо - С. Јовановић