БИЈЕЉИНА: ЗА ПОДРШКУ ПОСЛОВНИМ СУБЈЕКТИМА 350.000 КМ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ЗА ПОДРШКУ ПОСЛОВНИМ СУБЈЕКТИМА 350.000 КМ


Развојна агенција Града Бијељина, организовала је данас инфо дан, на коме је представљен програм рада за 2022.годину, мјере подршке пословним субјектима, као и услови пријаве за додјелу бесповратних  финансијских средстава.



-Ове године располажемо са знатно већим средствима за подршку пословном субјектима ,у односу на претходни период. Средства смо распоредили у четири јавна позива, који ће бити организовани у току године. Поред додјеле средстава и ове године ,планирали смо организовати обуку за писање пројеката. Први јавни позив, биће отворен 21.априла, а привредницима који аплицирају, на  располагању ће бити средства, у укпном износу од износу од 100.000 КМ“, рекао је Марко Влачић, директор Развојне агенције Града Бијељина.
Привредници којима средства буду одобрена, новац ће моћи користити за запошљавање нових кадрова и куповину основних средстава.

-Данас сам овдје како бих добила праве информације, јер поново планирам отворити радњу, коју сам због негативних општих околности, морала затворити. Иза нас је један изузетно тежак период, који се посебно одразио на мале предузетнике .Сматрам да се требамо увијек одазвати на овакве позиве, који нам могу помоћи у реализацији наших планова. Претходно сам обучена и како писати пројекте, потребне за аплицирање, тако да ми и је и то много помогло“, каже Цвија Крајишник, самостални предузетник.
Планирана средства, за подршку пословним субјектима у овој години, износе 350.000 КМ.