Ефикасном и брзом интервенцијом расвјетљено кривично дјело ''Разбојништво'' :: Semberija INFO ::

 

Ефикасном и брзом интервенцијом расвјетљено кривично дјело ''Разбојништво''


Полицијска станица Бијељина, 11.06.2019. године око 11,00 часова пријављено је, да је у банци ''Sparkasse'' у улици Гаврила Принциа извршено кривично дјело разбојништво.
 
По запримљеној пријави поступили су полицијски  службеници који су изашли на лице мјеста и утврдили да је од стране НН мушког лица извршено кривично дјело уз претњу употребе ватреног оружја.
 
Наиме, утврђено је, да је непознато мушко лице електрошокером онеспособило радника обезбјеђења, а затим од истог узео ватрено оружје, те је уз  претњу употребе ватреног оружја од ранице  банке отуђио неутвређену количину новца. Лице се је након извршења дјела, удаљио у непознатом правцу.
 
Све расположиве полицијске патроле налазиле су се на терену и извршиле су блокаду града.
 
Захваљујући брзом и ефикасном реаговању  полиције у изузетно кратком временском периоду лице је лоцирано и лишено слободе. Слободе је лишено лице С.Б. ( 1974)  настањен у Бијељини због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело '' Разбојништво''.
 
Надаље, приликом претреса стана и др. просторија које корсти лице С.Б. у Бијељини  пронађени су предмети који је користио прикиком извршења кривичног дјела, као и предмети који потичу из извршења дјела.
 
О свему је обавјештено и Окружно јавно тужилаштво, а поступајући тужилац руководи истрагом.
 
У току је рад на документовању кривичног дјела '' Разбојништво''.

Полицијска управа Бијељина