Опљачкана пословница „Шпаркасе (Sparkasse) банке“ у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Опљачкана пословница „Шпаркасе (Sparkasse) банке“ у Бијељини


Непознати разбојник, или више њих, опљачкао је данас око 11 сати пословницу „Шпаркасе банке“ у Бијељини, која се налази непосредно уз кружни ток „Диздаревић“ у ужем центру града. За сада је непознато колико је новца украдено и да ли је пљачкаш био наоружан.

Разбојник је након пљачке истрчао из пословнице и побјегао у непознатом правцу. Полиција је одмах стигла на мјесто пљачке и врши увиђај. Грађани су обавијештени да је пљачкаш, са шеширом на глави, побјегао, те је упућена молба грађанима да сваку сумњиву особу пријаве полицији.

Радник мјењачнице која се налази у непосредној близини каже да га је пријатељ назвао и рекао му да се нешто чудно дешава у пословници „Спаркассе банке“.
„Прије него што сам и позвао полицију, они су стигли на мјесто пљачке. Страшно је ово што нам се дешава. Пљачкаши улазе у мјењачнице и пословнице банака усред бијела дана“, каже овај Бијељинац.

Пјешакиња која је прошла поред пословнице опасане жутом траком каже да није ни чудно шта се све дешава, када влада толика незапосленост и безнађе.
„Многи би хтјели лагодно да живе од нерада. Тако никада није могло. Држава мора нешто брзо промијенити, иначе, лопови ће нам упадати у куће и празнити фрижидере, који су ионако полупразни“, каже огорчена жена.

Интензивна потрага за разбојницима: Прије три дана разбојници однијели око 20.000 КМ

Бијељинска полиција интензивно трага за двојицом маскираних разбојника који су у суботу, у пријеподневним сатима, око 10,30 сати, опљачкали киоск – мјењачницу која се налази у центру Бијељине, преко пута Градске библиотеке и послује у саставу предузећа “Ротал”  које у свом саставу има још неколико киоска – мјењачница и бави се продајом некретнина.



Према изјавама очевидаца, све се догодило у року од два минута. Двојица маскираних нападача упали су у киоск и од двије радница које су у том тренутку радиле у том продајном објекту  отели су, уз пријетњу пиштољем, незванично смо сазнали, око 20.000 КМ. Разбојници су исказали невиђену дрскост, јер нису презали ни од чега, каже пензионер који свакодневно посјећује мали парк поред библиотеке, гдје игра шах.

“Кад су опљачкали мјењачницу, сјели су на мотоцикл и побјегли у правцу Угљевика. Тако су мени рекли. Испада да су искористили погодну прилику када је у граду било пуно мотоциклиста и бајкера који су стизали на велики мото – скуп. Ишли су с намјером да заварају трагове”, каже овај пензионер који се није желио представити.

Прије непуна два мјесеца радници која је радила у рачуноводству „Ротала“  непознати разбојници отели су велику количину новца коју је носила у торби окаченој преко рамена. Према незваничним информацијама, ријеч је о цифри од 150.000 еура. Ово разбојништво још увијек није расвијетљено.

СемберијаИНФО/Љ.Љубојевић
​Фото: Б.Милошевић