СВИ ЗАЈЕДНО ЗА ДЈЕЧИЈЕ ОСМЈЕХЕ :: Semberija INFO ::

 

СВИ ЗАЈЕДНО ЗА ДЈЕЧИЈЕ ОСМЈЕХЕ


Данас је на Градском тргу у Бијељини организовано кићење градске јелке са малишанима из свих вртића са подручја града Бијељина, а малишани су имали прилику да уживају и у представи у извођењу позоришта „Маслачак“.  Поред кићења јелке и представе, организована је и акција прикупљања новчаних средстава и слаткиша за дјецу са Косова и Метохије коју је спровела хуманитарна организација „Сви за Космет“.

Градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић рекао је да је ово једна нова пракса коју Градска управа жели да успостави, да малишани сваке године оките градску јелу са украсима које су они сами направили.


-Она припрада сваком нашем грађанину, а у оквиру „Зимског корзоа“ обезбиједили смо је да уљепша амбијент и да би новогодишње и божићне празнике провели у што веселијој атмосфери. Засигурно је да овај дјечији осмијех, представа и кићење јелке које смо данас приредили са малишанима из свих дјечијих вртића јесте да пошаљемо једну лијепу слику из Бијељине, да покажемо да се дјечији осмијех заједно са празницима савршено уклапа“, закључио је градоначелник Петровић.


Зоран Ћирић, предсједник Хуманитарне организације „Сви за Космет“ казао је да њихова организација постоји већ 13 година са сједиштем у Београду и да ће ове године основати огранак и у Републици Српској, са сједиштем у Бијељини. Представник њихове организације овдје биће доктор Александар Јањичић.


Нада Микић

-Ми као организација имамо скромна очекивања, поента је да људима понудимо да учине добро дело, свако би имао прилику да неком малишану на Косову и Метохији пошаље поклон, помогне некој породици или светињи. Оно чиме се ми бавимо људи могу на погледају на нашем сајту или нашим фесјбук  или инстаграм страницама. Данас смо овде у оквиру „Зимског корзоа“, да проведемо једну лепу хуманитарну акцију. У питању је наша седма по реду акција прављења пакетића малишанима који живе на Косову и Метохији. Овом приликом позивам све ваше грађане, који су се више пута показали као веома хумани да дају своје учешће. Данас смо овде до 20 часова и надамо се да ће бити успешно“, завршава Ћирић.

Да има хуманих људи говори и гест Наде Микић која је донирала пакетиће за дјецу на Космету.

Semberija info