БОЛНИЦА “СВЕТИ ВРАЧЕВИ”: ОБИЉЕЖЕНА СЛАВА УСТАНОВЕ :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА “СВЕТИ ВРАЧЕВИ”: ОБИЉЕЖЕНА СЛАВА УСТАНОВЕ


Бијељинска болница “Свети врачеви”, обиљежила је данас крсну славу Козму и Дамјана уз поштовање епидемиолошких мјера. Ломљење славског колача обавили су свештеник Миран Гавриловић, кум славе Марко Михајловић и директор Болнице професор др Златко Максимовић. Након славског обреда, свештеник Гавриловић је похвалио рад медицинских радника, истичући да су “јунаци времена, јер су у даноноћној борби да се помогну народу у овој невољи због корона вируса, а истовремено се боре за здравље људи који су обољели и од других болести.”



Директор Болнице, професор др Златко Максимовић, честитајући славу свим запосленим, подсјетио је да је између двије славе много урађено.

- Све вријеме ковида, између двије славе, радили смо пуним капацитетом, а поред ковида, рађене су и операције. Много је урађено на интервентној кардиологији, гдје смо увели да се ради 24 сата, а само у овој години урађено је 165 инфаркта миокарда. Поред тога, у нашој установи је уведен и пејсмејкер центар. Офталмологија  је много напредовала и већ три наша доктора самостално раде најсложеније операције најсавременијим методама. Напредак је видан и у хирургији, а између двије славе урађено је скоро 4. 000 операција. Имали смо 125. 000 амбулантних прегледа, асмањена су и чекања на специјалистичке прегледе у нашој установи. Морам да подсјетим да имамо преко 600 запослених, а са консултантима тај број је 640. Имамо 180 доктора, преко 100 специјалиста, преко 20 субспецијалиста, а 18 универзитетских професора, такође је ангажовано у нашој установи. У Болници имамо и 320 медицинских сестара и техничара”, рекао је проф. др Максимовић и нагласио да у Болници владају слога и заједнички циљ, а то је постизање нових успјеха.



- Хвала нашем оснивачу министарству здравља, Влади РС, за простор, опрему и осталој помоћи коју нам пружају”, нагласио је проф. др Максимовић. Поводом славе, у овој установи је уведено и нешто ново, а то је бирање радника године. Ове године, то је главна сестра болничке лабораторије Даница Мићић. Пригодан поклон уручио јој је директор Максимовић и најавио да ће ова пракса бити настављена. Слави Болнице присуствовао је и Милан Латиновић, помоћник министра здравља и социјалне заштите у Влади РС.

- Честитке поводом славе упућујем у име министарства и лично име. У овом свечаном тренутку изражавам захвалност свим запосленим у бијељинској Болници који су својим радом показали да су достојни крсног имена “Свети врачеви” и славе коју обиљежавају”, рекао је Латиновић. Слави Болнице присуствовали су и министри у Савјету министара БиХ, Владе РС, Града Бијељина, представници других здравствених установа, институција и установа, пословни партнери и запослени у Болници “Свети врачеви”.


Семберија инфо - О. Стјепановић