Полицијска управа Бијељина спроводи кампању Заштитимо дјецу у саобраћају :: Semberija INFO ::

 

Полицијска управа Бијељина спроводи кампању Заштитимо дјецу у саобраћају


Полицијска управа Бијељина спроводи републичку  акцију„Заштитимо дјецу у саобраћају“, коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске, поводом почетка нове школске године, са циљем заштите дјеце школског узраста у саобраћају. 


Тим поводом полицијски служеници ће у наредном периоду, тачније од 1. септембра када и почиње нова школска година предузимати низ превентивних и појачаних активноти усмјерених на заштиту и безбједност дјеце у саобраћају.


Полицијске активности  огледаће се у појачаном  раду и присуству полиције у урбаним зонама у близини школских објеката, те појачаној контроли саобраћаја са акцентом на смањење брзина кретања возила и омогућавање безбједног преласка улице за најмлађе категорије ученика.


У првој половини септембра полицијски службеници ће организовати и едукативна предавања у основним школама кроз која ће упознати најмађе ученике са правилима безбједног учешћа у саобраћају, водећу рачуна о поштовању свих одлука Републичког штаба за ванредне ситуације и препорука Института за јавно здравство РС за спречавање корона вируса међу становништвом.


Такође,  полицијски службеници ће са почетком наставе у школама,  вршити појачане контроле техничке исправности возила којима се врши организовани превоз ученика, као и контролу и санкционисање возача који буду  непрописно  паркирали своја возила у  зонама око школа, аутобуским стајалиштима, као и зонама пјешачких прелаза, чиме би се могла угрозити безбједност школске популације.


Полицијска управа Бијељина апелује на све учеснике у саобраћају, посебно на возаче да поштују саобраћајне прописе и одговорно учествују у саобраћају, те тако допринесу заштити дјеце у саобраћају.