БИЈЕЉИНА: ПОВЕЋАН БРОЈ ПРИЈЕМА У КОВИД БОЛНИЦИ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ПОВЕЋАН БРОЈ ПРИЈЕМА У КОВИД БОЛНИЦИ


У Ковид болници у Бијељини на лијечењу је 11 болесника, од којих је троје на респиратору, а на кисеоничној терапији је седморо болесника. Нажалост, један смртни случај биљежимо у току јучерашњег дана. Ради се
о особи старије животне доби, са коморбидитетима.

-У току јучерашњег дана била су три пријема. Сви су са тешким клиничким сликама и нико није вакцинисан. Најмлађи пацијент има 31 годину и има обострану упалу плућа” речено је након састанка Кризног штаба Болнице.

У протекла 24 сата у Бијељини су регистроване 22 особе позитивне на вирус корона.

Пулмолог др Слађана Трифковић изјавила је за медије да се ситуација у Ковид болници погоршава, али да је бијељинска болница спремна да одговори на најављени нови талас епидемије КОВИД-19.

 “Менаџмент Болнице, на челу са директором проф. др Максимовићем се потрудио да не оскудијевамо ни у опреми, ни у кадру, ни у организацији, тако да вјерујемо да спремно дочекујемо сљедећи талас епидемије”, рекла је др Трифковић.

Она је подсјетила да се вакцинација запослених у Болници “Свети врачеви” континуирано обавља и да је до сада више од 80 одсто запослених вакцинисано.

Такође је позвала грађане Бијељине да искористе масовну вакцинацију коју проводи Дом здравља Бијељина и тиме се заштите од тежих облика болести КОВИД 19.