Брчко: Градоначелник свечано отворио нове просторије Нове банке :: Semberija INFO ::

 

Брчко: Градоначелник свечано отворио нове просторије Нове банке


Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Есед Кадрић данас је заједно са предсједником Управе „Нове банке“ свечано отворио нове просторије „Нове банке” у Брчком.

Приликом обраћања градоначелник је казао да је најављена изградња јавне инфраструктуре и реализација великих приватних пословних иницијатива на подручју Дистрикта добра прилика за банке у Брчком да се придруже Влади Дистрикта у реализацији великих пројеката од којих ће, како је нагласио, засигурно имати користи Дистрикт, грађани Дистрикта, али у своме пословању и банке.

„Данас смо дошли подржати ангажман Нове банке која је отворила свој нови простор. Она је само једна од банака која послује на подручју Дистрикта што потврђује финансијску стабилност Дистрикта Брчко и један потенцијал за развој банкарског сектора у нашој заједници”, казао је градоначелник.

Предсједник Управе „Нове банке” Синиша Аџић казао је да је важно имати добре односе са Владом и заједничко учешће на пројектима јер, како је истакао, без развоја локалне заједнице и развоја бизниса клијената нема могућности ни банка да се развија.

„Нова банка је највећа банка у БиХ са приватним домаћим капиталом и као такви ми смо се одлучили да инвестирамо у властите просторе и да на тај начин покажемо да желимо остати, развијати банку и развијати локалну заједницу. Овдје имамо услове који су много бољи од претходне локације, имамо прилику да се развијамо и у дијелу дигиталног банкарства и у дијелу услуга које нисмо развијали до сада”, казао је Аџић.

Свечаном отворењу данас је присуствовао и замјеник градоначелника Брчко дистрикта БиХ Анто Домић као и предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић и шеф Полиције Брчко дистрикта БиХ Горан Писић.

Након свечане церемоније „Нова банка” уручила је новчану помоћ по 1.000,00 КМ Удружењу „Трка за живот”, Удружењу добровољних давалаца крви „Кап спаса” и Савјету младих Брчко дистрикта БиХ.

Влада Брчко дистрикта БиХ