БИЈЕЉИНА: КОНСТРУКТИВНА ДИСКУСИЈА ОДБОРНИКА ТОКОМ СЈЕДНИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: КОНСТРУКТИВНА ДИСКУСИЈА ОДБОРНИКА ТОКОМ СЈЕДНИЦЕ


Сједница Скупштине града завршена је оцјеном да је била конструктивна. Предсједник Скупштине Александар Ђурђевић рекао је да је на сједници владала здрава дискусија, те да је велики број одлука донесен једногласно.

- Одборници су у првом дијелу засједања усвојили одлуку о додјели субвенције од 100 КМ за новорођено дијете и субвенционисању цијене боравка дјеце у приватним вртићима од 10 одсто, приједлог одлуке о утврђивању статуса удружења од општег интереса, а ријеч је о Удружењу жена жртава рата регије Бијељина, Удружењу ветерана “Гарда Пантери” и Удружењу грађана “Ветерани Републике Српске”, с тим што је скупштинским закључком затражено да се ребалансом буџета града обезбиједе средства за нова удружења, а не да се умањују средства постојећих удружења. Донесено је и неколико одлука о стицању својине, приједлог одлуке о оснивању развојне агенције града Бијељина, док је на дораду враћен приједлог рада зимске службе за период 2021-2022. година и приједлог програма о начину коришчења новчаних средстава прикупљених на основу посебних водних накнада за 2021. годину”, рекао је Ђурђевић. 



Приједлог одлуке о допунама одлуке о посебним услугама и накнадама у Одјељењу за општу управу није добио пролазну оцјену, док је програм развоја спорта усвојен једногласно. У другом дијелу сједнице, одборници су информацију о раду Полицијске управе, извјештаје о раду и финансијском пословању “Комуналца”, Градског позоришта и Градске топлане, као и одређен број извјештаја и информација комуналне природе, те извјештаји о стању запослености и незапослености на подручју града.



Градоначелник Љубиша Петровић поздравио је усвајање одлуке о субвенцији родитељима/старатељима.

- Ова одлука је дио пронаталитетне политике и за ову годину су то симболични износи. За наредну годину субвенције би требале бити далеко веће и за новорођенчад и за дјецу у приватним вртићима”, рекао је Петровић. Он је додао да ће Градска управа покренути рад Савјета за безбједност како би се разматрали аспекти безбједности на подручју града.

Семберија инфо - О. Стјепановић