МАСКЕНБАЛ У ВРТИЋУ :: Semberija INFO ::

 

МАСКЕНБАЛ У ВРТИЋУ


У ЈУ Дјечији вртић "Чика Јова Змај" данас је организован традиционални маскенбал. Васпитачице и родитељи малишана су заједничким снагама осмислили и направили костиме за дјечицу. Тема маскенбала су били ликови из бајки па смо данас били у прилици видјети велики број вила, принцеза, принчева и других костима које су малишани поносно носили. Након дефилеа који су заједно са својим васпитачицама обавили на Градском тргу, пригодан програм је настављен у дворишту централног објекта вртића"Чика Јова".

-Зашто смо се опредијелили за тему бајки? Зато што читање бајки има директан позитиван утицај на развој дјетета. У првом реду, морални утицај јер дјеца кроз бајке упознају добре и лоше начине понашања али развијају и социјалну и емоционалну интелигенцију наших најмлађих", рекла је Сњежана Кашиковић, психолог у вртићу "Чика Јова Змај".



Према начелима психолошке науке, оптимално вријеме за упознавање дјеце са свијетом бајки је узраст између четврте и седме године током којег су дјеца спремна правилно разумјевати и присвајати смислове и поуке бајки.

Семберија инфо