Еко Пут Бијељина: Оплемењивања простора Еко-визитор центра Језера :: Semberija INFO ::

 

Еко Пут Бијељина: Оплемењивања простора Еко-визитор центра Језера


Активисти/киње Еко Пута наставили су са добром праксом оплемењивања простора Еко-визитор центра ''Језера'' и појаса баре Стараче сађењем садница шумског садног материјала. Прошле године смо засадили 35 садница јаблана и 100 садница барског, белог јасена, а од почетка 2021 године засађено је још 60 садница барског јасена, 10 садница црне барске тополе или јошике и 10-15 садница барског дуда и багрема. 



Живимо у комплексним временима загађене животне средине и природе око нас: наше воде су се претвориле у дивље депоније, наше шуме су се претвориле у дивље депоније и ту само расте кисело дрво и коров а ваздух који удишемо пун је загађујућих честица.



Једини начин да станемо на пут толиком загађењу је да променимо навике и став према природи и свету око себе и да нађемо своје место у еко систему и биосфери планете Земље, да свако од нас пронађе ту искру активизма и да свој допринос заједничком суживоту како са људима око себе тако и са дрвећем, биљем, животињама и водама. Није тешко бити еколошки одговоран и културан!

Еко Пут Бијељина