ЗАКУПЦИ НА АТЦ-у ТРАЖЕ ИСТА ПРАВА ЗА СВЕ :: Semberija INFO ::

 

ЗАКУПЦИ НА АТЦ-у ТРАЖЕ ИСТА ПРАВА ЗА СВЕ


Закупци пословних простора у вишенамјенској хали на Агротржном центру "Кнез Иво од Семберије" јутрос су одржали протест због забране рада. Разлог њиховог протеста лежи у двоструким стандардима надлежних институција због којих су неки трговци онемогућени да привређују док други могу несметано да раде. 

Протесту је присуствовао и градоначелник Града Бијељина Љубиша Петровић који је појаснио постојећу ситуацију и упознао присутне са мјерама које је Кабинет градоначелника по овом питању до данас предузео.



- Прошле седмице, 22. марта, наредбом Републичког штаба за ванредне ситуације забрањен је рад, између осталих и трговачких радњи на простору Републике Српске. Два дана касније, дозвољен је рад трговинама прехрамбених производа. Међутим, Министарство трговине и туризма Републике Српске доноси на захтјев ТЦ "Октан" и "ФИС" доо одлуку којом се дозвољава рад ових тржних центара и на плану трговине одјећом, обућом, алатима, намјештајем и бијелом техником. Овдје на АТЦ-у у Бијељини свједочимо селективности такве одлуке Министарства јер, док велики тржни центри могу да раде ви не смијете! Ми, испред Градске управе Града Бијељина тражимо да у мјерама сузбијања ове зле епидемије исти третман имају сви грађани Бијељине," рекао је Градоначелник Петровић.

Током јучерашњег дана Градски штаб за ванредне ситуације, са циљем разјашњавања тренутне ситуације обратио се дописом Републичком штабу за ванредне ситуације. Уколико у току данашњег дана не стигне никакав одговор, Градоначелник Љубиша Петровић је изјавио да ће лично отићи до Бања Луке и са надлежнима за овај проблем покушати наћи рјешење истог.

- Мој примарни циљ је борба за иста, једнака права свих грађана Бијељине и на том путу ви можете рачунати на моју подршку и помоћ," закључио је Градоначелник.

Семберија инфо - И. Гутић