​ПРИЈЕМ ЗА РЕКТОРЕ УНИВЕРЗИТЕТА И ДЕКАНЕ ФАКУЛТЕТА :: Semberija INFO ::

 

​ПРИЈЕМ ЗА РЕКТОРЕ УНИВЕРЗИТЕТА И ДЕКАНЕ ФАКУЛТЕТА


Градска управа организовала је традиционални новогодишњи пријем за ректоре универзитета и декане факултета који дјелују у Бијељини. Представнике високошколских установа примио је градоначелник Љубиша Петровић и обећао помоћ и подршку и у 2021. години.
 
Подсјетивши да се из градског буџета издвајају значајна средства за све нивое образовања, па и за високо образовање, Петровић наглашава да је улагање у образовање најбоље улагање у бољу будућност.


 
,,Пријем за представнике високошколских установа прилика је да оцијенимо сарадњу у години иза нас, те да, јер за то увијек има простора,  радимо у правцу побољшања и проширења даље сарадње.  Ово је новогодишњи пријем, а већ наредне седмице организоваћемо још један састанак на ком ћемо детаљније анализирати проблематику високошколског образовања, поготово ону  узроковану пандемијом корона вируса“, рекао је градоначелник Љубиша Петровић који је, између осталог, уважене професоре и декане питао које ће модалитете наставе употријебити у другом семестру ове академске године.
 
Они су, захваливши се на пријему и одличној досадашњој сарадњи, истакли да сви заједно теже развоју Бијељине и унапређењу укупног друштвеног живота, те да им је циљ да од студената створе стручњаке који ће бити лидери у својим областима.
 
Професор др Далибор Стевић, декан Педагошког факултета у Бијељини, рекао је да су сви факултети и универзитети широм свијета, па тако и у код нас, током прошле године радили у специфичним условима.
 
,,Успјели смо да 2020. годину испратимо како смо и планирали, а у нову календарску госину улазимо са надом да ћемо моћи добар дио наших активности да реализујемо по традиционалном методу, да се настава одвија уживо. То нам је посебно важно зато што смо ми специфичан факултет гдје постоји доста праксе и за студенте је јако битно да на факултету кроз предавања и вјежбе савладају практични дио, а исто тако нам је битно да наши студенти имају могућност да иду у школе и предшколске установе гдје уживо раде са дјецом, истакао је проф. др Далибор Стевић.

​Семберија инфо - Фото: Б. Милошевић