МЛАДИ СРПСКЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

МЛАДИ СРПСКЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ БИЈЕЉИНА


Никако не смијемо заборавити значај Српске демократске странке за политичко стварање Републике Српске, као и егзактну чињеницу да је СДС РС једина политичка странка која је старија и од саме Републике Српске, изјавио је Зоран Векић, предсједник Младих Српске демократске странке  након полагања вијенаца поводом Дана Републике Српске – Деветог јануара, испред Споменика погинулима у Одбрамбено – отаџбинском рату, на централном градском тргу у Бијељини.

Векић је том приликом подсјетио на почетак деведесетих година прошлог вијека, када је једно тешко и туробно вријеме  означило почетак стварања институција српског народа који живи са лијеве стране ријеке Дрине.
„ Учили смо се демократији. Створили смо грб, химну, заставу, али и оно најважније што данас имамо и на шта смо највише поносни, а то је Република Српска. Свим младим људима, члановима СДС-а, импонује да можемо да кажемо да једино Српска демократска странка данас његује помало заборављену химну „Боже правде“, српску тробојку и двоглавог орла који СДС и Републику Српску спајају, како у прошлости, тако и у садашњости, а тако ће бити и у будућности“, изјавио је Векић, честитајући том приликом и побједу недавно изабраном градоначелнику Бијељине Љубиши Петровићу који, како је рекао, долази из реда младих.

„Овај човјек је свијетао примјер да и у Републици Српској може доћи до промјена, како сутра може бити боље и да млади људи на то могу утицати“, поручио је Векић.

Радиша Петровић, замјеник предсједника Актива младих СДС-а РС изјавио је да се обиљежавањем Деветог јануара одаје почаст и велика захвалност људима  који су своје животе дали за стварање Рпублике Српске и себе уградили у темеље Републике Српске.

 „ Сам настанак, односно стварање Републике Српске је једна од највећих побједа у 20. вијеку, јер је Република Српска гарант опстанка Срба на овим просторима. На нама младима је да јачамо и да чувамо Републику Српску, да истрајемо на томе да млади људи остају овдје, да се школују, стварају породице и да тако Републику Српску чинимо још јачом“, изјавио је Радиша Петровић.

 Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине, изјавио је да сутрашњи празник, двадесет и девети рођендан Републике Српске, представља прилику да се ода почаст свима онима који су учествовали у њеном стварању.
„ Република Српска је једини гарант опстанка нашег народа на овим просторима. Обиљежавајући Дан Републике Српске, ми исказујемо и дубоку захвалност погинулим борцима, породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима, свима онима који су учествовали у стварању Републике Српске. Желимо да Република Српска буде и остане темељ који ћемо сваког дана, сваког мјесеца и сваке године све више надограђивати. То је задатак и обавеза свих нас, поготово младих“, поручио је градоначелник Љубиша Петровић, истакавши да пред свима нама има пуно изазова, од борбе са пандемијом вируса корона, па до рјешавања кључних привредних питања, те стварања амбијента за запошљавање и останак младих људи у Републици Српској. 

Semberija info