ЉУБИШИ ПЕТРОВИЋУ УРУЧЕН СЕРТИФИКАТ :: Semberija INFO ::

 

ЉУБИШИ ПЕТРОВИЋУ УРУЧЕН СЕРТИФИКАТ


Новоизабраном градоначелнику Бијељине Љубиши Петровићу данас је предсједник ЦИК БиХ Жељко Бакалар уручио сертификат за четворогодишњи мандат.

- Моја обавеза и дужност су да не одступим од предизборних обећања и да будем градоначелник свих грађана. Морам да истакнем да је уочено да се у претходном периоду у одређеним предузећима (Воде, Центар за социјални рад и Аграрни фонд) догађало да се вршила промјена систематизације са циљем повећања броја радних мјеста, а није рађено у складу са добрим пословањем и очувањем привредне стабилности. Ја сам као градоначелник и представник државног капитала и такође ћу  штитити интересе доброг пословања предузећа и свакако, интересе народа. О свим дешавањима ћу благовремено упознавати јавност, јер нико од нас нема право да се понаша другачије. Са својим тимом у Градској управи бићу максимално одговоран према нашим грађанима и бићемо доступни за све добронамјерне критике и савјете, а имаћемо и Дан отворених врата“, рекао је Петровић.

Он је додао да ће са замјеником градоначелника Марком Михајловићем сутра имати састанак, те да ће на састанку прецизирати датум и дан преузимања дужности градоначеника. Он је нагласио и упозорио директоре предузећа у Бијељини, да не поступају мимо закона, како се не би у наредном периоду средства трошила на судске и друге трошкове. Прије неколико мјесеци, смијењени предсједник Скупштине Славиша Марковић рекао је да је Основни суд у Бијељини правоснажно пресудио да је његова смјена била незаконита, као и начелника Одјељења за борачка питања Радомира Марјановића и Одјељења за привреду Дејана Савића.

- Упозоравао сам на ово прије неколико мјесеци, а Суд је то потврдио. У наредних неколико дана знаће се и за колико средства је оштећен буџет Града Бијељина, а све то наноси штету функционисању буџета града. Нажалост, има још спорова који се воде по истом основу. Такође, проблем је што није усвојен буџет Града Бијељина, што значи да ћемо прећи на привремено финансирање, а проблем је и што није усвојен и ребаланс буџета“, рекао је Марковић. Он је најавио да ће евентуално именовање начелника одјељења без сагласности градоначелника направити нове проблеме.

- Апелујем да се не улази у незаконите радње, како не бисмо имали додатне проблеме“, рекао је Марковић. Он је најавио да ће искористити законско право и заказати конститутивну сједницу Скупштине , а како је рекао, „закон каже да се сједница треба заказати у року од 30 дана од дана избора“.

- Нећу чекати 15. јануар и заказаћу је, у договору са градоначелником, чим он сједне на своје радно мјесто“, најавио је Марковић.

Предсједник СДС Бијељина Томица Стојановић, честитао је свим новоизабраним одборницима и поручио да ће нови градоначелник Љубиша Петровић радити у интересу свих грађана Бијељине.

- Наш интерес је, такође, да буџет не трпи ударе, да имамо коректан однос са свима и да радимо све што је у интересу нашег града и грађана“, поручио је Стојановић.

​Семберија инфо - О. Стјепановић