САОПШТЕЊЕ АД КОМУНАЛАЦ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

САОПШТЕЊЕ АД КОМУНАЛАЦ БИЈЕЉИНА


Поштовани  грађани  Града  Бијељина  и  поштовани  медији,  дана  21.12.2020. године  у  просторијама  Управе  А.Д.  „Комуналац“  Бијељина  одржана  је  редовна Сједница Надзорног одбора Друштва, на коју је дошао и будући Градоначелник Града Бијељина уз пратњу “БН” телевизије. Иако смо без иједног приговора дозволили г. Петровић Љубиши, који још увијек није преузео дужност градоначелника, и „БН“ телевизији да присуствују сједници Надзорног одбора А.Д. „Комуналац“ Бијељина,

„БН“ телевизија је злоупотријебила  указано повјерење и у свом прилогу изнијела низ неистина, и на један непрофесионалан начин нанијела немјерљиву штету угледу и пословању А.Д. „Комуналац“ Бијељина, те јавност дезинформисала износећи низ неистина у свом прилогу, а прије свега:
 
 
1.  На Дневном реду 32. сједнице Надзорног одбора А.Д. „Комуналац“ Бијељина заказане за 21.12.2020. године у 07:15 часова, била је тачка под редним бројем девет „Разматрање приједлога Правилника о измјенама и допунама Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста А.Д. „Комуналац“ Бијељина”,  а не именовање новог директора Друштва.

2.   На дневном реду није било планирано да се разговора нити одлучује о избору
новог дирекотра Друштва, нити о конкурсу за избор новог директора што се доказује планираним дневним редом у ПРИЛОГУ ОВОГ САОПШТЕЊА!

3.   Даље  је  у  прилогу  неистинито  наведено  да  „Надзорни  одбор  незаконито одлучује о именовању директора А.Д. „Комуналац“ Бијељина“ , што је потпуно нетачно јер у складу са чланом 51. тачка 6. Статута А.Д. „Комуналац“ Надзорни одбор  једини  има  надлежност  да  именује  Управу  Друштва,  односно ДИРЕКТОРА и ИЗВРШНЕ ДИРЕКТОРЕ.

Наведено је да се на Сједници Надзорног одбора планира именовање новог директора Друштва Дарка Митрића, што је потпуно нетачно,  јер се именовани још увијек налази у радном односу у А.Д. „Водовод и канализација“ Бијељина.

4.   У саопштењу је наведено да је предсједник Надзорног одбора Горан Марковић именовао Зорана Софренића на радно мјесто помоћника директора, што је немогуће јер са радницима уговоре закључује директор, а у овом случају је то урадио бивши директор Друштва, који је био кадар ПДП ГО Бијељина.
 
И поред тога што су претходне Управе Друштва А.Д. „Комуналац“ Бијељина запошљавањем непотребног броја радника нанијеле неизмјерну штету у пословању А.Д. „Комуналац“ Бијељина, а поготово Управа Друштва из 2015. године, садашња Управа Друштва А.Д. „Комуналац“ Бијељина послује позитивно, редовно исплаћује плате радницима, редовно исплаћује све своје обавезе према добаваљачима, нема никаквих дуговања и не постоји ни један начин на који би се могло оспорити успјешно пословање Управе и Надзорног одбора Друштва!
 
С поштовањем, А.Д.„Комуналац“ Бијељина. У Бијељини, 22.12.2020. године.