УДРУЖЕЊЕ „СНАГА ЖЕНЕ“ ТУЗЛА :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ „СНАГА ЖЕНЕ“ ТУЗЛА


Живе смо

У банкет сали Хотела Дрина сута ће, у 12 часова, бити отворена изложба под називом ,,Живе смо” - снови жена у БиХ, њемачке ауторке Цорнелие Сухан. Изложба се састоји од 12 панела и говори о тешком путу и о сновима 11 жена које су преживјеле рат у бившој Југославији од 1992 -1995. године. У протеклом периоду разговарали  смо са женама из свих ентитета, које су посљедњих 15 година кориснице разноликог програма ,,Снага жене''. Разговарали смо о изазовима и снази преживљавања у рањеном друштву.

-Као средство да ово урадимо изабрали смо фото изложбу, уз заједнички рад са Цорнелиом Сухан, њемачком фотографкињом. Наш континуирани рад, његови напреци и дугорочни процес учења стоје иза свих досадашњих резултата које смо постигли. Неки важни аспекти професионалног рада које је ,,Снага жене'' постигла са свим укљученим женама ће такође бити презентовани како би и други могли сазнати нешто више о холистичком приступу који смо развили као одговор на дуготрајне посљедице преживљених трауматских искустава током рата.

Овом изложбом желимо чути снове жена које смо срели у посљедњих 20 година, жена које су нас импресионирале њиховим начином борбе за бољи живот. Овом изложбом желимо подупријети дискусију о могућностима процеса исцјељивања у још увијек подијељеном друштву. Наше жене су снажне, наше жене су преживјеле и наставиће борбу за бољу будућност. Ми ћемо и даље бити уз њих и надамо се да ћемо за то привући више подршке и од других'', прецизирала је прим. др Бранка Антић Штаубер, предсједница Удружења  ,,Снага жене''.

Семберија инфо