И ДАЉЕ ТЕШКА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА :: Semberija INFO ::

 

И ДАЉЕ ТЕШКА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА


Поводом актуелне епидемиолошке ситуације и стања у Ковид болницама, данас је испред Болнице ,,Свети врачеви“ одржана прес конференција. Вршилац дужности директора ове здравствене установе  Златко Максимовић рекао да је епидемиолошка ситуација и даље тешка, али да они у болници дају све од себе да ситуацију држе под контролом.
 
Како прецизира, на лијечењу у Ковид болницама је укупно 110 болесника. Са тешком клиничком сликом и даље је двије трећине обољелих, а више од 30 пацијената је животно угрожено. На респиратору је 22 обољелих, а кисеоничку терапију захтијева велики број хоспитализованих.

 
-У протекла 24 часа, а од скоро 160 тестираних,  потврђена су 72 нова случаја заразе вирусом корона на територији града Бијељине. Посљедњих дана имамо велики  број пријема, а у  току јучерашњег дана евидентирано је 20 пријема, а међу њима имамо и млађих пацијената, те и оних средње животне доби. На жалост, у последња 24 часа имали смо и три смртна случаја. Ради се о пацијентима старије животне доби, од којих су два из Бијељине, а један из Угљевика, прецизира Максимовић.
 
Он је овом приликом појаснио да се најчешће не умире од короне, него са короном, а корона је та која подстакне остала хронична обољења, што доведе до смртног исхода.
 
На данашњој прес конференцији је речено да је у Ковид болницама у Бијељини доста пацијената који нису са подручја града Бијељине, из других су мјеста наше регије, али долазе овдје да се хоспитализују.
 
-Могу рећи да без обзира што је ситуација тешка ми дајемо све од себе да ситуацију држимо под контролом. Морал запослених је добар, појачани смо кадровски, а имамо и добру сарадњу са другим здравственим установама, истиче Златко Максимовић додавши да су 350 радника болнице који раде са ковид болесницима додатно осигурали од последица ковида-19. 

Семберија инфо