Борачка организација Бијељина: Завршна манифестација ликовног и литерарног конкурса :: Semberija INFO ::

 

Борачка организација Бијељина: Завршна манифестација ликовног и литерарног конкурса


Прошлогодишња додјела награда
Литерарни и ликовни конкурс "Републико Српска, у срцу те носим, тобом се поносим" биће завршен у сриједу, 6. фебруара 2019. године, када ће бити отворена ликовна изложба и додијељене награде најбољим радовима ученика, најављено је из Борачке организације Бијељина. Према ријечима предсједника комисије за организовање 12. конкурса Ђорђа Пајића,  из 11 основних школа у регији, стигло је 30 литерарних и 20 ликовних радова.

- Ријеч је о традиционалној манифестацији уочи крсне славе бијељинске Градске борачке организације - Света Три Јерарха, 12. фебруара, као и Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата - 14. фебруара. Јавни фонд за дјечију заштиту РС ове године ће обезбиједити све награде, а по три првонаграђена у конкуренцији литерарних и ликовних радова добиће десетодневно љетовање на Црногорском приморју, у оквиру пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске".

Награде за најбоље радове ученицима ће бити уручене у сриједу, 6. фебруара, у Центру за културу "Семберија", гдје ће бити приређен културно-забавни програм, са почетком у 16 часова, а претходно ће, истог дана, од 15 до 16 часова бити организована посјета Спомен-соби погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у Музеју Семберије.