ОБИЉЕЖЕН СВЈЕТСКИ ДАН ХРАНЕ У ГРАДСКОМ ПАРКУ :: Semberija INFO ::

 

ОБИЉЕЖЕН СВЈЕТСКИ ДАН ХРАНЕ У ГРАДСКОМ ПАРКУ


Свјетски дан хране обиљежен је данас у Градском парку у организацији АД „Водовод и канализација“, а у склопу пројекта „Вода је живот“. Нагласили су и овај пут да је вода свеприсутна у нашој свакодневици и један од основних састојака у сваком домаћинству. Из тог разлога, на занимљив и поучан начин, најмлађим суграђанима представљен је значај воде и хране у њиховом свакодневном животу.


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић искористио је прилику да укаже на потребу редовне здраве исхране, али и да озваничи почетак пројекта „Вода је живот“ пресјецањем врпце.

„Дјеци је потребно свакодневно указивати на значај здраве хране и воде. На овај начин желимо најмлађима да приближимо колико је важно водити рачуна о животној средини, али и о здравом начину живота“, рекао је Мићић.
Ивана Станишић, извршни директор Техничког сектора за област водоснабдијевања у АД „Водовод  и канализација“, нагласила је да желе, прије свега, указати пажњу на значај воде кроз едукативни и забавни садржај поштујући све епидемиолошке мјере.

„Тешко је замислити и један дан без воде. Наша жеља јесте да најмлађим суграђанима укажемо на њен значај и да покушамо што више да им приближимо здрав начин исхране“, рекла је Станишићева.

Семберија инфо