ПОВОДОМ ДАНА СТАРИХ ЛИЦА: Посјета малишана и бесплатни прегледи :: Semberija INFO ::

 

ПОВОДОМ ДАНА СТАРИХ ЛИЦА: Посјета малишана и бесплатни прегледи


Поводом Дана старих лица, данас су малишани Дјечијег вртића ,,Чика Јова Змај'' посјетили бијељинско Удружење пензионера. У посјету је дошла мала, али одабрана екипа из најстаријих вртићких група, са својом васпитачицом и директором. Као што и приличи, када се долази у госте, они су пензионерима донијели велику корпу воћа, а домаћини су за њих припремили сокиће и грицкалице.



Директор ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Славиша Вујановић, рекао је да у вртићу већ дуго обиљежавају 1. октобар – Дан старих особа.

- Имали смо праксу, да на овај дан, угостимо пензионере из Удружења пензионера Града Бијељина у нашем вртићу. Међутим, због актуелне епидемиолошке ситуације опредијелили смо се да ове године дјечица из вртића дођу у посјету пензионерима и виде да се друштво брине о својој најстаријој популацији. Данас смо довели малу групу дјеце, њих шесторо из најстаријих група, док су остала дјеца Дан старих особа обиљежили у нашем вртићу. Донијели смо скромне поклоне, спремили неколико рецитација... Нама као одгајатељима је најбитније да дјеца проведу вријеме са нашим пензионерима, да, у складу са својим узрастом, стекну одређена знања и искуства. Нисмо заборавили ни пензионере који су радни вијек провели у нашем вртићу. За њих смо спремили посебне честитке, којима их желимо изненадити и поручити да их нисмо заборавили“, појаснио је Вујановић.

В.д. директор Удружења пензионера Бијељина Ђуро Станојловић је истакао да је ово за њих најрадоснији дан.
- Посјета наших малишана је сигурно најљепши дан у овој години. Ми смо до сада имали праксу да на данашњи дан посјећујемо вртић „Чика Јова Змај“. Међутим, када смо јуче примили вијест да ће нам данас у госте стићи наши најмлађи, јако смо се обрадовали. Желим рећи да је данас јако тешко бити пензионер. Пензионера у РС има много, око 260.000, пензије су мале... Међутим, желим рећи да смо ми задовољни, само да те мале пензије буду редовне. Са Градском управом, градоначелником Мићићем и са владом РС имамо јако добре односе и надам се да ће тако бити и у будућности'', рекао је Станојловић и посебну захвалност упутио бијељинском Дому здравља што брину о здрављу пензионера.



Дом здравља често организује бесплатне прегледе за најстарију популацију, почев од мјерења шећера у крви, притиска... Имајући у виду да је здравље ове популације прилично нарушено, те им је помоћ медицинског особља неопходна, екипе бијељинског Дома здравља организују превентивне прегледе и у просторијама Удружења пензионера, као што су то учинили и данас, поводом Дана старих лица.   

Семберија инфо - И.Гутић/В.Зеленовић
​Фото - Б.Милошевић