Одбор за грађевину и просторно уређење СДСС-Мићо Мићић: Циљ нам је још љепши и модернији град :: Semberija INFO ::

 

Одбор за грађевину и просторно уређење СДСС-Мићо Мићић: Циљ нам је још љепши и модернији град


Странка демократске Српске Семберија формирала је Одбор за грађевину и просторно планирање, а чине га млади људи који знањем у овој области желе да допринесу урбнистичком, али и другим развојима града Бијељине. Директор Дирекције за изградњу и развој града Бијељина Младен Петровић рекао да на овај начин желе да проналазе начине да промијене постојеће, а поштујући жеље грађана и инвеститора.



- Циљ нам је да имамо љепши и модернији град, град са више простора и зеленила, шетачких зона и бициклистичких стаза. Тимским радом ћемо проналазити најбоља и најприхватљивија рјешења, која ћемо презентовати кроз пилот пројекте“; рекао је Петровић.

Члан Одбора је и Бијељинка Неда Живак, доцент доктор из уже научне области просторног планирања. Радила је на Универзитетима у Београду и у Бања Луци, а аутор је 40 научних стручних радова из области урбанизма и просторног планирања.
- Отворили смо много добрих и веома интересантних питања из грађевинске струке и радићемо на томе да пронађемо што квалитетније одговоре, а свакако и да најквалитетнија рјешења имплементирамо. Потрудићемо се да све примјере добре праксе у овој области, примјенимо и у Бијељини“, рекла је Живакова.

Један од чланова Одбора је и Марјан Марјановић из Бијељине који је познат у Европи, али и свијету у области урбанизма. Марјановић је тренутно на докторату у Лондону.

​Семберија инфо - О.Стјепановић