Siner: Ovo je poseban turnir za mene, hvala svima na podršci :: Semberija INFO ::

 

Siner: Ovo je poseban turnir za mene, hvala svima na podršci


Фото - Танјуг
Izvor: Agencije / RTRS

Italijanski teniser Janik Siner zahvalio je danas u Melburnu porodici, timu i navijačima na podršci i istakao da je Australijan open poseban turnir za njega.

Siner je ranije danas u finalu Australijan opena poslije preokreta pobijedio Rusa Danila Medvedeva 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.

- Danile, čestitke tebi i timu na nevjerovatnom turniru. Odigrali smo mnogo mečeva, jednostavno sam našao nešto u svojoj igri. Ti me guraš, ti sati koje si proveo na terenu, to je nevjerovatno. Nadam se da ćeš i ti jednom da osvojiš trofej ovdje. Želim ti sve najbolje u nastavku sezone - rekao je Siner na svečanoj ceremoniji.

Italijan je osvojio prvu grend slem titulu u svom prvom grend slem finalu

- Ovo je poseban turnir za mene. Hvala mom timu, svima u boksu, onima kod kuće. Trudili smo se da napredujemo iz dana u dan, da budemo jači, mentalno. Bodrili ste me, bili uz mene. Nije bilo lako sa mnom, ali hvala vam svima. Svima kod kuće, posebno porodici, posebno roditeljima želim sve najbolje. Hvala što su mi dozvolili da izaberem tenis. Nikada nisu vršili pritisak na mene. Imao sam slobodu kao dijete i zato im veliko hvala. Vidimo se sljedeće godine, hvala vam svima - dodao je Siner.

Medvedev: Siner zaslužio pobjedu, podigao je igru na nevjerovatan nivo

Ruski teniser Danil Medvedev čestitao je Janiku Sineru na tituli na Australijan openu i istakao da je Italijan zasluženo stigao do trofeja u Melburnu.

- Čestitam Janiku, igrao je sjajno danas. Zaslužio je pobjedu, podigao je igru na nevjerovatan nivo. Igrali smo dosta puta. Nadam se da ovo nije tvoj posljednji grend slem. Tri puta sam poražen u finalima, nadam se da ću biti bolji sledeći put - rekao je Medvedev po završetku meča.