Đoković osvojio Sinsinati: Nestvaran preokret protiv Alkaraza :: Semberija INFO ::

 

Đoković osvojio Sinsinati: Nestvaran preokret protiv Alkaraza


Gubio je Novak Đoković, slošilo mu se, mjerili su mu pritisak, popio je tabletu, ali nije izgubio. Baš poput feniksa Srbin se uzdigao i preokrenuo u finalu Sinsinatija protiv Karlosa Alkaraza. Slavio je 2:1 u setovima nakon tri časa i 37 minuta igre.

Srbin je došao do brejka, sredinom prvog seta, a poslije se izgubio na terenu. Djelovalo je da visoke temperature u Ohaju ne prijaju Novaku koji na terenu nije ličio na sebe.

Laganim ritmom otvorili su meč obojica, a kako je vreme teklo igra je bila sve dinamičnija. U šestom gemu tri brejk prilike dobio je Đoković, iskoristio je prvu, a potom je uslijedio sunovrat osvajača 23 grend slem turnira.

Đoković je rivalu dozvolio da vrati brejk, a potom od 14 poena tri je dobio Srbin, a 11 Španac.

Neizvjesno je bilo u nastavku, sve do 11. gema kada nakon tri brejk prilike uspeva da preokrene Alkaraz, a potom je lagano potvrdio brejk.

Treba istaći da je sudija opomenuo Novaka za prekoračenje vremena, što je izazvalo zvižduke dijela publike, a zakazala je u prvom setu i tehnologija.

Dok su dvojica razmjenjivali udarce, oglasio se robot i uzviknuo aut, dok je lopta bila u vazduhu daleko od linije.

Sve što tenis može da podari, navijači su imali prilike da u tome uživaju u drugom setu. Đoković je na početku zatražio medicinski tajm-aut, popio je pilulu, doktori su mu izmkerili pritisak... Brejk je nedugo potom napravio Karlos Alkaraz, a u završnici seta vratio ga je Novak.

Tas na vagi bio je taj-brejk koji je nakon bespoštedne borbe pripao Srbinu koji je izjednačio na 1:1 u setovima.

Peti gem trećeg seta dao je priliku Novaku za dve brejk lopte. Preživio je nalete Srbina prvi igrač planete, uprkos tome što je dvoke duple servis greške napravio u gemu. Slična situacija i u sedmom gemu. Pet brejk prilika imao je Đoković, grčevito se borio Alkaraz, ali je peta bila preveliki zalogaj.

Priliku da potvrdi brejk iskoristio je motivisani Srbin, u desetom gemu imao je Alkaraz priliku da dođe do brejka, viđena je velika borba u gemu koji je trajao 13 minuta. Vraćao je nemoguće Španac i vratio na kraju brek.

Čak četiri brejk lopti u narednom gemu imao je Đoković, ali nije ih realizovao, te je nakon desetominutnog gema na semaforu stajalo 6:5 u trećem setu. Pobejdnika je i u ovom setu dao taj-brejk u kome je još jednom Đoković dominirao.

(Nezavisne)