Đoković večeras protiv Alkarasa u finalu mastersa u Sinsinatiju :: Semberija INFO ::

 

Đoković večeras protiv Alkarasa u finalu mastersa u Sinsinatiju


Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Sinsinatiju, pošto je sinoć pobijedio 17. igrača svijeta Aleksandra Zvereva iz Njemačke poslije dva seta, 7:6, 7:5.

Drugi teniser svijeta pobijedio je poslije dva sata i četiri minuta i ostvario 1.086. pobjedu u karijeri. On se po broju pobjeda izjednačio na trećem mjestu sa Rafaelom Nadalom i Ivanom Lendlom, a ispred njih su Džimi Konors sa 1.274 pobjeda i Rodžer Federer sa 1.251.

U prvom setu nije bilo brejka i odigran je taj-brejk, koji je srpski teniser dobio sa 7:5.

Đoković je u prvom gemu oduzeo servis Zverevu i prednost brejka čuvao je do 10. gema kada mu je protivnik oduzeo servis i izjednačio na 5:5.

Đoković je u narednom gemu vratio brejk i poveo sa 6:5, a zatim je osvojio gem na svoj servis i plasirao se u finale. On će igrati u rekordnom 57. masters finalu za rekordnu 39. titulu.

"U malo gemova na Sašin servis u kojima sam imao šansu igrao sam dobro, posebno na 5:5 kada mi je oduzeo servis za ostanak u meču. Uspio sam da se vratim, odigrao sam odličan gem, ponovo mu oduzeo servis i osvojio odlučujući 12. gem. Zadovoljan sam. Ima stvari koje sam mogao bolje da uradim, ali pobjeda u dva seta protiv igrača u sjajnoj formi, zaista sam zadovoljan", rekao je Đoković.

On nije izgubio set na turniru, na kome će igrati za treću titulu, poslije 2018. i 2020. godine.

Njegov protivnik u večerašnjem finalu biće prvi teniser svijeta Španac Karlos Alkaras, koji je sinoć spasio meč loptu i pobijedio Poljaka Huberta Hurkača sa 2:6, 7:6, 6:3.

Bez obzira na ishod finala, Alkaras će ostati prvi teniser na ATP listi.


BETA / BHRT