Ko je Luna Vujović, naša teniska nada koja je danas osvojila vimbldonski pehar :: Semberija INFO ::

 

Ko je Luna Vujović, naša teniska nada koja je danas osvojila vimbldonski pehar


Srpski tenis ne mora da brune za budućnost, pošto je danas Luna Vujović osvojila je šampionsku titulu Vimbldona u uzrastu do 14 godina!

Luna je danas bila bolja od Holi Smart protiv koje je slavila sa 6:3, 6:1 i pokazala da je pred njom uspešna karijera!

Postajale su čak velike šanse da gledamo srpsko finale, međutim u polufinalu ispala Dušica Popovski koja je takođe deo naše budućnosti.

Da se radi o perspektivnoj generaciji srpskih teniserki govori podatak da je Srbija vicešampion Evrope u konkurenciji do 14 godina. Sastav koji čine upravo Luna i Dušica, uz Enu Ilić, nedavno je zauzela drugo mesto na šampionatu Starog kontinenta.

Luna Vujović, ona je iz Novog Sada, 2009. godište je, idol joj je Ribakina, a na ovogodišnjem Vimbldonu u konkurenciji igračica do 14 godina okitila se peharom.

Luna Vujović, šampionka Vimbldona za uzrast do 14 godina, kaže da joj je titula bila cilj po dolasku u London.

"Još nisam baš svesna, trebaće mi malo da sve to shvatim. Jako sam srećna, kako sam igrala, baš sam zadovoljna", rekla je Luna.

Ona je kroz grupu prošla sa dve pobede i jednim porazom, nastavila dalje do polufinala i u jednoj velikoj borbi savladala Maju Ilinku Burčesku.

Iako je moglo čak da dođe do srpskog finala, samo je Luna prošla dalje, dok je na stepenici ispod ispala Dušica Popovski koja je takođe deo naše budućnosti.

Smart, koja je upravo izbacila Popovski, došla je na megdan Luni koja je bila nemilosrdna na većem terenu 12 i rešila meč za nešto više od sat vremena.

Bitno je zapamtiti ovo ime, jer će možda baš ono biti u budućnosti upisano na nekom trofeju Grend slema.

Nezaustavljiva Luna Vujović u 2022. igrala je pet Tenis Europe finala, od kojih je osvojila četiri.

Među tim titulama nalazi se i Cinia Next Gen Tour u konkurenciji do 14 godina koji je osvojila u finskom gradu Nastola novembra prošle godine.

Sada je Vujovićeva zablistala i na terenima Vimbldona gde je još jednom dokazala da je jedna od najboljih mladih teniserki današnjice čije vreme tek dolazi na juniorskoj i profi sceni - stoji u objavi Teniskog saveza Srbije.

Veliki uspeh za srpski tenis dodatno dobija na težini kada se ima u vidu da je Luna godinu dana mlađa od protivnica koje su joj se našle na putu do trofeja. Ipak, ona im nije davala previše prilika da se nadaju tituli, o čemu govori i rezultat u finalu.

Druga naša predstavnica u ovoj konkurenciji bila je Dušica Popovski i ona je takmičenje završila u polufinalu upravo porazom od Holi Smart. Za "osvetu" se pobrinula Luna Vujović, koja je Srbiji donela trofej sa najprestižnijeg teniskog turnira na svetu. Nadamo se da je to samo prvi u nizu.


​POLITIKA