Đoković pregazio Alkaraza u prvom setu :: Semberija INFO ::

 

Đoković pregazio Alkaraza u prvom setu


Фото - Танјуг / АП


Novak Đoković počeo je borbu se za svoju 24. grend slem titulu, osmu na Vimbldonu.

Đoković pregazio Alkaraza u prvom setu


Novak Đoković vodi 1:0 u setovima u finalu protiv Karlosa Alakaraza. Sasvim neočekivano je srpski as deklasirao mladog Španaca u prvom setu (6:1).

Sa dva brejka stigao je 5:0, potom je prvi nosilac konačno osvojio servis gem za 5:1, ali je potom Novak sigurno odservirao za 6:1. Sada se nalazi dva seta od istorije, 24. gren slema i osmog trofeja na Vimdldonu.

Dupli brejk Đokovića

U četvrtom gemu smo vidjeli dupli brejk. Nervozni Španac se suočavao sa nove dvije brejk lopte, iste je spasio, ali uslijedila je i treća, koju Novak naravno koristi za velikih 4:0.

Uslijedio je novi servis Đokovića za nevjerovatnih 5:0 u prvom setu. Srbin se nalazi pred osvajanjem prvog seta.

Đoković odmah napravio brejk

Novak je prvi servirao i odmah se susreo sa problemima. Španski teniser je odmah došao do brejk lopte nakon velike Novakove greške pri 30:30.

No uslijedio je sjajan servis Đokovića s kojim spasio prvu brejk loptu, a zatim uz male poteškoće osvojio izuzetno važan prvi gem.

Kazna je ulijedila odmah u narednom gemu.

Novak je stigao do tri vezane brejk lopte, dvije je spasio Španac, ali ne i treću. Srbin je odmah na početku stigao do brejka i poveo sa 2:0, što je bila velika prednost u prvom setu.

Potom je ponovo bilo poteškoća pri servisu, ali je potvrdio brejk za 3:0.

Podrška na terenu

A sudeći po načinu na koji je izašao na posljednji trening, srpski teniser imaće veliku podršku na terenu.

Stotine navijača ispratilo je Đokovića dok je izlazio na jedan od sporednih terena, kako bi obavio posljednji trening pred finale. Nije se mogao vidjeti Novak od tolikog broja ljudi koji su ga opkolili.

 
Nezavisne novine