Alkaraz: Biće izuzetno teško protiv Novaka :: Semberija INFO ::

 

Alkaraz: Biće izuzetno teško protiv Novaka


Španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je nakon plasmana u finale Vimbldona, da ne može da vjeruje da će biti u prilici da se bori za trofej protiv Đokovića, prenosi Sportklub.

Alkaraz se plasirao u finale Vimbldona, pošto je danas savladao ruskog tenisera Danijela Medvedeva sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:3) u polufinalu.

"Ovo je san za mene, finale ovdje. Iskreno ne mogu da vjerujem. Samo mogu da kažem da uživam u ovome. Vrijeme je da nastavim da sanjam. Teško je bilo zatvoriti meč. Nije bilo lako, morate biti stalno fokusirani. Danil se borio sve do samog kraja, do posljednje lopte. On trči, udara, morao sam da pokažem najbolji tenis u teškim momentima. Bio sam agresivan. Bio sam tada onaj pravi ja, to je bio ključ da završim meč", istako je Španac.

Dodaje da će meč protiv Đokovića biti veliki izazov.

"Šta da kažem? Svi znaju kakva je Novak legenda. Biće izuzetno teško. Boriću se, to sam ja. Vjerujem u sebe, vjerovaću da mogu ovdje da ga pobijedim. Vidio sam da je nepobjediv od 2013. na ovom terenu. Biće veliki izazov, ali sam zahvalan na prilici. Imam dva dana za odmor. Sanjao sam da igram od početka sa igračima kao što je Novak. Finale je, nije vrijeme da budem uplašen i umoran. Vidjećemo kako će biti", zaključio je Alkaraz.

(Tanjug)