Amerikanac se pobunio zbog Đokovića :: Semberija INFO ::

 

Amerikanac se pobunio zbog Đokovića


Teniski stručnjak Amerikanac Bred Žilbert potkačio je malo organizatore Vimbldona i predloži im da naredne godine mečevi na Centralnom terenu startuju ranije.

Novak Đoković je meč protiv Huberta Hurkača počeo u nedjelju, završiće u ponedjeljak, jer je prekinut zbog policijskog časa, a na teren će opet morati u utorak, naravno, ukoliko se plasira u četvrtfinale.

Srpski teniser je u osmini finala igrao treći meč na Centralnom terenu na kom takmičenje počinje od 14.30 časova, a završava se već u 23.00 zbog odluke lokalnih vlasti donijete  2009. godine.

Novak nije uspio da završi meč protiv Huberta pošto je zbog policijskog časa u Londonu prekinut duel nakon što je srpski teniser poveo sa 2:0 u setovima, poslije dva neizvjesna tajbrejka.

"Ludilo! Ne možemo da završimo tri meča na Centralnom terenu. Možda da mečevi sljedeće godinu počinju u 12 časova na glavnom terenu", predložio je Bred Žilbert organizatorima Vimbldona i jedan je od rijetkih koji je o ovome progovorio. 

Ovo pravilo je stupilo na snagu 2009. godine kada je Centralni teren dobio krov, pa tako postao i zatvoreni objekat nakon što nestane dnevna svjetlost. Kako se ne bi uznemiravalo lokalno stanovništvo, a vijeće Mertona je samo naložilo da se mjere primjenjuju i na terene Vimbldona. Želja je da se zaštiti lokalno stanovništvo, koje ne želi gužvu i buku, prenosi "Informer". Takođe, kako kažu, problem je transport i bezbjedni odlazak navijača i ostalih aktera svojim kućama.

Javni prevoz u britanskoj prestonici radi od pet ujutru do ponoći, dok je, na primjer, u Njujorku dostupan tokom cijele noći.

Đokoviću treba jedan set kako bi stavio tačku na meč i bilo bi dobro da posao što prije završi inače bi mogao da bude u velikom problemu. U slučaju pobjede nad Hurkačom on će na teren izaći tri dana zaredom. U nedjelju i ponedjeljak protiv Hurkača, pa u utorak protiv Rubljova u četvrtfinalu.

Ove sezone se već desilo da se neki meč prekine zbog policijskog časa na Centralnom terenu, kada su igrali Endi Marej i Stefanos Cicipas.

(B92)