POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA GRADILIŠTE ZA ĐOKOVIĆEV TENISKI TURNIR :: Semberija INFO ::

 

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA GRADILIŠTE ZA ĐOKOVIĆEV TENISKI TURNIR


Gradnja infrastrukture za teniski turnir ATP 250 “Srpska open” uveliko traje, a snimci sa zemlje i iz zraka koje je zabilježila kamera pokazuju kako gradilište “vrvi” od kamiona i radnih mašina.

Zahvaljujući lijepom vremenu za ovo doba godine, bageri su već iskopali ogromne količine zemlje na mjestu gdje će se izgraditi potpuno novi sportski teren.

Porodica Đoković ukazala je čast Banjaluci i turnir koji se igra u Srbiji je privremeno, na godinu dana, prebacila u najveći grad Srpske koji će u aprilu ugostiti neka od najvećih imena svjetskog tenisa, među kojima bi trebao biti i ono najveće, Novak Đoković.

Kako je ranije rečeno iz Teniskog saveza Republike Srpske, cilj je da se kroz adaptaciju i proširenje Nacionalnog teniskog centra u parku Mladen Stojanović obezbjedi kapacitet od 10.000 sjedećih mjesta.

Biće izgrađen i stadion, koji će u prvoj fazi biti otvoren, a kasnije pretvoren u multifunkcionalnu dvoranu.
Međutim, zemljani radovi prouzrokuju velike probleme vozačima, ali i pješacima.

Naime, kako je to vidljivo, velika količina blata završila je na obližnjim saobraćajnicama na koje izlaze kamioni sa gradilišta.

Očigledno je da se organizatorima žurilo, pa ovakvim problemima nisu posvećivali veću pažnju. To ne opravdava inspektore gradske Komunalne službe što nisu izašli na gradilište u centru grada i izvođaču naredili da sapere kamione prije nego što izađu na jednu od najprometnijih ulica, a samo par stotina metara daleko od Administrativnog centra Republike Srpske.

Teniski savez Republike Srpske nije imao vremena ni za procedure javnih nabavki, pa je sa izvođačima dogovoren posao bez raspisivanja tendera.

To im je kako su rekli dozvoljeno, jer po Zakonu o javnim nabavkama oni nisu ugovorni organ koji bi imao takvu obavezu.

Dok radovi traju, Đorđe, najmađi brat od trojice Đokovića osnovao je u Banjaluci firmu “”Legacy International” preko koje će se organizovati turnir.

Generalno, ovaj projekat će ostati upamćen i po tome što je ujedinio gradsku i republičku vlast.
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković za Milorada Dodika više nije “nedonošče”, kako ga je ranije opisivao, dok je sa druge strane, Dodik od “kriminalca” u očima Stanivukovića postao partner.(Capital)