Haos na Australijan openu: U karantinu najmanje 47 igrača :: Semberija INFO ::

 

Haos na Australijan openu: U karantinu najmanje 47 igrača


Najmanje 47 tenisera stavljeno je u karantin zbog nekoliko slučajeva zaraze virusa korona otkrivenim u avionima kojim su doputovali u Melburn na Austalijan open.

Pravi haos nastao je na Otvorenom prvenstvu Australije nakon što je utvrđeno da su četiri osobe pozitivne na virus korona, a bile su na dva leta kojima su teniseri doputovali na turnir.

Jedan od pozitivnih slučajeva je i trener koji je rekao da mu je "žao zbog posljedica" koje sada svi osjećaju, javlja BBC.

Igrači su prije ukrcavanja na let morali da imaju negativan test na virus korona, a zatim su smješteni u određene karantinske hotele u Melburnu i Adelejdu.

Njima je dozvoljeno da do pet sati dnevno treniraju na terenu, osim onih koji su stilgi spornim letovima i koji su zatvoreni u svoje sobe.

Period zatvaranja, odnosno karantina naljutio je neke igrače koji su rekli da im pravilo nije bilo jasno.

"Da su nam rekli za ovo ranije ne bih došla da igram u Australiju. Ostala bih kod kuće", napisala je rumunska igračica Sorana Kirstea na Twitteru.

Među njima su i vrhunski igrači Viktorija Azarenka, Sloun Stivenes, Keij Nišikori, Angelika Kerber i Britanka Header Vatson.

Direktor Australijen opena Kreg Tili insistira da turnir, prvi Gren slem sezone, počne prema planu 8. februara.

​Srna / Nezavisne