Šampioni za budućnost :: Semberija INFO ::

 

Šampioni za budućnost


Neizmjerna se energija krije u Džudo klubu „Panter“ iz Bijeljine. Njihovi treneri i takmičari skoro svakog vikenda nastupaju na važnim i zahtjevnim takmičenjima širom Evrope. I tamo ne dolaze kao vreća za bacanje. Naprotiv.
Krajem maja (25. i 26.) bijeljinski Panteri su nastupili na dva Evropska kupa. Seniori na Palama, a stariji pioniri u poljskom gradu Bielsko-Biala. U Poljskoj su osvojene i prve ovosezonske medalje u Evro kupovima. Naime, Đurađ Antić i Milica Hržić su osvojili bronzane medalje, dok je treći učesnik, Sergej Delić stigao do petog mjesta.

-Tokom Evropskog kupa u Bielsko-Biala održan je tehnički Kodokan seminar na kojem su naše judoke imale priliku da uče od Automne Pavia (1989) iz Francuske. Ona je osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, bronzane medalje na Svjetskim prvenstvima 2014. i 2015. godine, kao i tri titule evropskog prvaka, 2013., 2014. i 2016. godine. U ulozi Kodokan eksperta bio je Nakamura Misato (1989) koji ima dvije bronzane medalje sa Olimpijada u Pekingu 2008. i Rio de Žaneiru 2016. godine i tri titule svjetskog prvaka iz 2009, 2011. i 2015. godine. Ovo je nastavak nešeg truda da takmičarima Džudo kluba „Panter“ pružimo priliku da uče od najboljih, kao i da se takmiče sa svojim vršnjacima i steknu prijatelje iz cijelog svijeta“, rekao je za „Semberija info“ Vladimir Đokić, trener Džudo kluba „Panter“.



Samo pet dana nakon završenih takmičenja u Evro kupovima takmičari Džudo kluba „Panter“ su bili na novim turnirima i novim izazovima. Prvog i drugog juna dvije takmičarske delegacije su nastupile u Crnoj Gori i Češkoj. U Podgorici su, na Balkanskom prvenstvu za kadete, nastupili Ivan Čolić, Teodora Trifković, Vera Pavličević, Jovana Đurić, Vasilije Hržić i Pavle Macan. U jakoj konkurenciji, samo je Jovana Đurić uspjela doći do medalje. Ona je, naime, u težinskoj kategoriji do 52 kilograma uspjela osvojiti zlatnu medalju i titulu Balkanskog prvaka. Teodora Trifković je zaustavljena na korak do pobjedničkog postolja, pa se morala zadovoljiti petim mjestom.

Istovremeno sa podgoričkom, druga ekipa ,,Pantera’’ nastupala je nešto sjevernije - na Međunarodnom džudo turniru u Češkoj Republici „Češky pohar 2024“ u konkurenciji 1.040 takmičara iz 102 kluba i 12 zemalja. Ovo je jedan od četiri izborna turnira za češku džudo reprezentaciju na koji tredicionalno dolazi veliki broj kvalitetnih takmičara iz cijele Evrope. U prejakoj konkurenciji ,,Panteri’’ su uspjeli osvojiti šest medalja, po dvije zlatne, srebrne i bronzane. Milica Đurić i Đurađ Antić osvojili su zlatne, Milica Hržić i Milkica Đurić srebrne a Goran Đurić i Maksim Petrović izborili su treća mjesta i bronzane medalje.

Vikend za nama, pogađate, nije bio odmorni vikend za džudiste ,,Pantera’’. Jedna mlađa ekipa, među kojima su mnogi po prvi put izašli na tatami u inostranstvu, nastupila je na Međunarodnom džudo turniru „Struga OPEN 2024“ u Sjevernoj Makedoniji. Tamo su Vera Pavličević i Goran Đurić osvojili zlatne medalje, dok su najbliži pobjedničkom postolju bili Luka Božić, Selena Tomić i Slobodan Ćurčić sa osvojenim petim mjestima.
 
 
Kakav je raspored?
 
Ovaj vikend (15. i 16. jun) rezervisan je za Balkansko prvenstvo za starije pionire u rumunskom Klužu. Potom, 22. i 23. juna slijedi Evropski kup za starije pionire u Sloveniji, a posljednjeg vikenda u ovom mjesecu takmičari Pantera će nastupiti na Evropskom prvenstvu za kadete u Sofiji (27-30. jun) i na Balkanskom prvenstvu za mlađe pionire (U13) u Bitolju. Takođe, Milica Đurić i Pavle Vujnović će u sastavu džudo reprezentacije Republike Srpske u periodu od 15. do 23. juna nastupiti u Kazanu na šestim po redu sportskim igrama BRIKS-a.