SOFIJA RAKIĆ IMA 16 GODINA I TRI TITULE PRVAKA BiH - U KADETSKOJ, JUNIORSKOJ I SENIORSKOJ KATEGORIJI :: Semberija INFO ::

 

SOFIJA RAKIĆ IMA 16 GODINA I TRI TITULE PRVAKA BiH - U KADETSKOJ, JUNIORSKOJ I SENIORSKOJ KATEGORIJI


U Olimpijskoj dvorani "Huan Antonio Samaran" u Sarajevu juče je održano Prvenstvo Bosne i Hercegovine u streljaštvu za kadete i kadetkinje. Mlada i uspješna ekipa Streljačkog kluba "TRB" iz Bijeljine tokom posljednjih godinu dana bilježila je odlične rezultate u ovom rangu takmičenja postavivši nekoliko puta rekord BiH u kategoriji vazdušni pištolj. I ovo prvenstvo nije moglo proći bez sjaja Sofije Rakić i njenih drugarica. Ekipa u sastavu: Sofija Rakić, Ana Perić, Marija Trifković osvojile su prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji dok je u pojedinačnoj, Sofija Rakić odbranila titulu kadetskog prvaka BiH. Ana Perić je osvojila srebrnu medalju i vicešampmionsku titulu BiH dok je Marija Trifković osvojila peto mjesto.


 
Ne smijemo smetnuti sa uma činjenicu da je Sofija, sa svojih 16 godina objedinila sve titule pojedinačnog prvaka Bosne i Hercegovine - u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Da je Streljački klub "TRB" iz Bijeljine, jedan od najboljih klubova u Republici Srpskoj i BiH, govori i činjenica da su u ekipnoj konkurenciji mlade takmičarke osvojile prvo mjesto i na  juniorskom i kadetskom prvenstu BiH. Za ekipu su nastupili Sofija Rakić, Ana Perić i Marija Trifković.  Pri tome, u pojedinačnoj konkurenciji, vicešampion BiH u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji postala je Ana Perić, dok je Marija Trifović osvojila treće mjesto na junioskom prvenstu BiH. 
 
Takođe, tri mlade takmičarke Streljačkog kluba "TRB" iz Bijeljine, nastupile su i za mladu reprezentaciju BiH, na regionalnom kolu Evropske lige mladih, gdje su izborile plasman u finale Evropske lige, gdje će se takmičiti sa deset najboljih mladih reprezentacija Evrope. 
 
-Nadamo se da će ovaj fantastičan rezultat biti sjajan podstrek mladim takmičarkama da i u narednom periodu vrijedno treniraju i ostvaruju dobre rezultate,  te sa ponosom predstavljaju svoj klub, Grad Bijeljinu, kao i Republiku Srpsku i BiH. Na kraju, za očekivati je da će društvo, lokalna zajednica i institucije  prepoznati ovaj fantastičan rezultat, kako bi mladim takmičarkama omogućili što bolje uslove za ostvarivanje novih pobjeda i rekorda“, stoji u saopštenju za javnost Streljačkog kluba „TRB“ iz Bijeljine.
 
(Semberija info)