PRVENSTVO RS U KROSU: ATLETIČARI AK „ATLETIK“ POKAZALI DOBRU FORMU :: Semberija INFO ::

 

PRVENSTVO RS U KROSU: ATLETIČARI AK „ATLETIK“ POKAZALI DOBRU FORMU



Juče je u organizaciji Atletskog saveza Republike Srpske održano Pojedinačno i ekipno prvenstvo RS u kros trčanju. Na takmičenju su snage odmjerila 120 atletičara iz 22 ekipe. Ekipa AK "Atletik" iz Bijeljine ove je godine brojala 13 atletičara koji su se takmičili u pojedinačnim i ekipnim disciplinama. 

- Kros trčanje nije popularna disciplina u našem klubu ali je svakako bio izazov provjeriti formu pred zvanična prvenstva na otvorenom. Očekivanja nam nisu bila velika. Akcenat smo stavili na test trening posebno novih članova koji su prvi put debitovali za naš klub na takmičenju. Rezultati su bili samo potvrda da treneri rade dobar posao a djeca su dokazala odličnu formu za ovaj dio sezone“, stoji u saopštenju AK „Atletik“.



Ekipu pionirki AK „Atletik“ predvodila je kapiten Iskra Jović sa drugaricama iz bacačke sekcije, Katarinom Bandukom i Anjom Stević koje su trku od 1000m istrčale odlično, prevazilazeći očekivanja trenera. Pioniri, kapiten Dragan Senić, Dušan Tanasijević i najmlađi Pavle Ilić već drugu godinu dominiraju na kros trčanju te su juče odbranili titulu i (p)ostali ekipni prvaci RS za 2024. godinu u disciplini 2000m.



Ekipa juniorki bijeljinskog kluba na žalost nije imala konkurenciju pa nije bilo ni zvaničnih proglašenja dok je seniorska ekipa u sastavu: kapiten Nemanja Tanasijević, Damjan Kokošar i Vojislav Todorović osvojila četvrto mjesto u disciplini 6000m što je u ukupnom plasmanu svih muških ekipa Atletikovim takmičarima osiguralo vicešampionsku titulu Republike Srpske za 2024. godinu.



Na drugoj strani, u pojedinačnoj konkurenciji takmičari AK „Atletik“ osvojili su pet medalja. Titulu Prvaka RS za 2024. godinu u disciplini 2000m osvojio je Dušan Tanasijević, izuzetno perspektivan atletičar koji se okitio duplom krunom i u pojedinačnom i u ekipnom plasmanu. Još jednu titulu Prvaka RS za 2024. godinu osvojila je Ema Kovač u disciplini 3000m u kategoriji mlađe juniorke. Treba li pominjati da je Ema atletičarka koja iz godine u godinu osvaja prva mjesta na svim takmičenjima u svojim uzrasnim kategorijama.



-Titulu viceprvak RS u disciplini 2000m, kategorija stariji pioniri osvojio je Dragan Senić, dječak koji već dvije godine dominira na ovom takmičenju a juče je ponovio uspjeh od prošle godine osvojivši duplu krunu, pojedinačno i ekipno. Iznenađenje na takmičenju nam je upriličila Lana Nešković, mlađa juniorka, koja je tek mjesec dana član našeg kluba. Ona se za veoma kratko vrijeme dokazala trenerima koji su joj dali šansu da testira svoje mogućnosti. Uspjela je da osvoji titulu viceprvaka RS za 2024. godinu disciplini 3000m. Katarina Vujadinović, mlađa juniorka, u posljednje vrijeme često trči duže staze pa je juče kao kruna njenog truda i rada stigla i nagrada - bronzana medalja u disciplini 3000m. Moramo spomenuti i našu sjajnu seniorku Ivanu Mihajlović koja je iz zdravstvenih razloga bila primorana da odustane na drugom kilometru seniorske trke na 4000m. Zdravlje je na prvom mjestu a Ivana se veoma brzo oporavila i već sutra kreće sa treninzima“, objavili su iz AK „Atletik“.