Vaterpolisti Srbije danas u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske :: Semberija INFO ::

 

Vaterpolisti Srbije danas u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske


Фото - Танјуг

Izvor: Tanjug / Glas Srpske

DOHA - Vaterpolisti Srbije danas od 17 sati sastaju se u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Dohi protiv selekcije Hrvatske.

Klasik svjetskog vaterpola, nakon što su obe ekipe izborile olimpijsku vizu, doneće odluku o tome ko će u borbu za medalje, odnosno u polufinale protiv Mađara ili Francuza.

"Hrvatska je ekipa vrhunskih pojedinaca koji se odlično poznaju. Jaka je svaka linija golman Bijač, jaki centri, odični šuteri. Najvažnija je odbrana, zajednička požrtvovanost u svakom momentu. Nema sumnje da nas čeka teška utakmica, ali ćemo sigurno učiniti sve da pobedimo i odemo u polufinale", istakao je u najavi meča srpski reprezentativac Đorđe Vučinić.

Gotovo svaki susret Srba i Hrvata je priča za sebe - Hrvati su uspešniji na Svetskom prvenstvu 3:2, na Olimpijskim igrama 2:1 u pobedama, Srbija je bolja na Evropskim prvenstvima 3:1.

U Budimpešti u četvrtfinalu SP Hrvatska je bila bolja 14:12, a Srbija može da se pohvali da je svaki susret za zlato dobila, od kojih su najvredniji na SP u Kazanju 11:4 i OI u Riju 11:7. Preostali parovi četvrtfinala: Španija - Crna Gora (14.00), Grčka - Italija (15.30), Mađarska - Francuska (18.30).