Evropsko prvenstvo u karateu za mlade: Bosna i Hercegovina ima četiri prvaka kontinenta :: Semberija INFO ::

 

Evropsko prvenstvo u karateu za mlade: Bosna i Hercegovina ima četiri prvaka kontinenta


Izvor: BHRT/Agencije (B.E.G)

Evropsko prvenstvo u karateu za takmičare do 21 godine, juniore i kadete održava se y gruzijskom Tbilisiju, a tokom kojeg su sjajne rezultate zabilježili predstavnici Bosne i Hercegovine.

Zlatne medalje su osvojili: Anes Bostandžić, Bekir Grabus, Emina Sipović i Ali Arnautović.

Bostandžić je postigao pobjede na prvenstvu Starog kontintenta i stigao do velikog finala, gdje je rezultatom 8:0 savladao predstavnika Azerbejdžana te postao prvak u kategoriji takmičara do 21 godine i sa preko 84 kilograma.

Sipović je bila najbolja u kategoriji do 61 kilograma, a takmičila se sa suparnicama do 21 godine. Emina je u finalu pobijedila predstavnicu Slovenije rezultatom 4:1

Grabus je postao prvak Evrope u kategoriji U-21 do 67 kilograma, a u finalu je pobijedio domaćeg predstavnika Gruzije rezultatom 2:1.

Zlato je osvojio i kadetski bh. reprezentativac Ali Arnautović, koji je u kategoriji do 70 kilograma bio najbolji na prvenstvu.U finalu je savladao Ukrajinca rezultatom 1:0.

Ajla Sipović osvojila je srebrenu medalju u konkurenciji juniorki do 66 kilograma, a Nejra Sipović bronzanu medalju u konkurenciji takmičarki do 21 godine i do 55 kilograma.