Vaterpolisti Srbije srušili Francusku za četvrtfinale EP! :: Semberija INFO ::

 

Vaterpolisti Srbije srušili Francusku za četvrtfinale EP!


Izvor: Glas Srpske

​Srbija se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva u vaterpolu i ostala u konkurenciji za prolazak na Olimpijske igre 2024, pošto se večeras revanširala Francuskoj za eliminaciju u istoj rundi prethodnog takmičenja Starog kontinenta - 14:10 (3:2, 3:4, 3:1, 5:3).

"Delfini" su dobro ušli u klinč sa "trikolorima", pa su golovima Mandića i Vica stekli finu prednost protiv ekipe bez ijednog trijumfa u jednoj od grupa Prve divizije, s tim da su imali daleko teže rivale od našeg, bodovno maksimalnog, tima u nižem rangu takmičenja u Zagrebu i Dubrovniku.

Najstariji član ekipe Branislav Mitrović sa više sjajnih odbrana podsjetio je sve zbog čega je ostao startni golman posle OI u Tokiju, ali nije imao rješenja za udarce Vernua i Bodegasa. Prvi je smanjio početni, a drugi istanjio kasniji zaostatak, pošto je u međuvremenu i Drašović iskoristio jedan šut.

Sve je slutilo na mirnu plovidbu izabranika Uroša Stevanovića, iako su vodu dijelili sa šestoplasiranim timom sa posljednjeg šampionata svijeta i kontinentalnog turnira, međutim uslijedio je (ne)očekivan pad. Ili uzdizanje rivala, jer nikada ne može samo jedna strana biti kriva ili zaslužna za promjenu toka događaja, prenose Nezavisne.

U isto vrijeme su olabavljenje niti defanzive i pokvareni procenti realizacije u sve brzopletijim akcijama za gol, iz čega su se izrodili mini serija Francuza i rezultatski prokret, pogocima Buee i Krisile (4:3). Ipak, tu su bili Mandić i Jakšić da spreče potop, pa su Srbi opet otišli u plus.

Nisu uspeli da ga sačuvaju do odlaska na poluvreme (6:6), šta više Mandić je u zadnji čas vratio egal, što se ispotavilo kao ključni zaveslaj ka konačnom "davljenju" rivala. Jer je trgao ostatak tima, učinio da se skupe redovi i zaigra onako kako se to očekuje od nasljednika dvostrukih olimpijskih šampiona.

Treća i zadnja četvrtina donijele su zato dominaciju favorita, pošto su Drašović i Ubović poveli osvajača četvrtog mjesta na prošlogodišnjem SP ka Top osam. Kako je vrijeme odmicalo, tako su momci u plavim kapicama djelovali sve sigurnije, čvrsti u namjeri da sve konce utakmice zadrže u svojim rukama.

Stariji i mlađi, osvajači hrpe medalja i oni koji još čekaju na njih, pokazali su da su i u ovom sastavu ala za Francusku, prije svih Mandić i Mitrović, koji su svako pred svojom mrežom radili velike stvari. I odveli Srbiju tamo gde joj je mjesto.

A, to su sudari sa vječitim rivalima, kao što je Mađarska, s kojom će se 12. januara natplivavati za polufinale.