Fantastična godina za Atletski klub "Atletik" :: Semberija INFO ::

 

Fantastična godina za Atletski klub "Atletik"



Kraj godine je vrijeme kada se svode računi, analizira učinjeno i zaključuju planovi za novu sezonu. Čelni ljudi Atletskog kluba „Atletik“ iz Bijeljine takođe  su „podvukli liniju“ ispod 2023. godine. Kakve su rezultate postigli?



-Vrijeme je da rezimiramo uspjehe u 2023. godini i da javnost obavijestimo o fantastičnim rezultatima koje su postigli naši članovi od najmlađih kategorija pa sve do seniora. Godina iza nas je bila puna izazova i novih iskustava, kako onih lijepih tako i onih ružnih, ali volja, rad i trud se uvijek isplate pa se mi kao klub možemo pohvaliti sa 150 medalja sa 46 takmičenja u zemlji i regionu. Za nas je to fenomenalan uspjeh i najbolji rezultat od osnivanja kluba. 



Dva cilja koja smo sebi postavili prilikom osnivanja kluba su realizovana. Prvi cilj nam je bio da u naš grad donesemo atletiku sa svim njenim disciplinama što sada, na osnovu rezultata naših takmičara iz bacačkih, skakačkih i trkačkih atletskih disciplina ponosno možemo i da potvrdimo.
Drugi cilj je bio pružiti  priliku atletičarima koji su otišli iz grada zbog neprofesionalnog rada sa njima, da se vrate i takmiče za naš  grad. U prelaznom roku po prvi put u Bijeljinu dolaze kvalitetni atletičari iz drugih gradova kako bi nadograđivali svoje atletske vještine ali od sada braneći boje našeg kluba.



Na prvenstvima BiH, u pojedinačnim i ekipnim takmičenjima osvojili smo 20 medalja od čega tri titule prvaka BiH (zlatne medalje), deset titula viceprvaka BiH (srebrne medalje) i sedam bronzanih medalja.
Na pojedinačnim i ekipnim prvenstvima RS osvojili smo 33 medalje od čega 15 titula šampiona Republike Srpske, 20 titula viceprvaka RS i osam bronzanih medalja.
Učestvovali smo na 12 međunarodnih atletskih mitinga u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji i u grad donijeli čak 20 medalja. Atletičari AK "Atletik" su uzeli učešće i na 34 ulične trke i kroseva u državi i regionu i okitili se sa 78 medalja.
Posebno naglašavamo da je Ema Kovač, višestruka šampionka BiH i RS, ove godine ostvarila tri najbolja rezultata svih vremena BiH i RS u dvorani u diciplinama 600m, 800m i 1000m.



I za kraj, moramo da se pohvalimo i sa šest manifestacija koje smo organizovali samostalno i u saradnji sa Gradom Bijeljina, Srpskim atletskim savezom i Specijalnom olimpijadom BiH: Trka Deda Mrazeva, Međunarodni atletski miting "Trofej Bijeljine", Trčimo za čistu Semberiju, Kros RTS-a, Atletski kamp Emir Bekrić i Inkluzivni turnir.
Radujemo se 2024. godini i iskustvima koja su ispred nas, sa željama da nas u Novoj godini posluži prije svega dobro zdravlje a sve ostalo ćemo postići radom, trudom i zalaganjem“, stoji u saopštenju za javnost AK „Atletik“.