Godina iz snova Lane Pudar: Devet medalja sa šest velikih takmičenja :: Semberija INFO ::

 

Godina iz snova Lane Pudar: Devet medalja sa šest velikih takmičenja


Foto: KVS ORKA
Lana Pudar je danas završila svoju polufinalnu trku u disciplini 100 metara u disciplini delfin sa vremenom 57.44 što je bilo dovoljno za prvu rezervu u finalu.

Lani je finale izmaklo za svega jednu stotinku, a iz njenog Kluba vodenih sportova su se oglasili, te sumirali rezultate sjajne plivačice u ovoj godini.

„Šteta, ali to je sport. Lana je u 2023. godini sudjelovala na šest velikih takmičenja; Evropsko juniorsko prvenstvo u Beogradu, Svjetsko seniorsko prvenstvo u Fukuoki, Svjetsko juniorsko prvenstvo u Netanja, prva stanica Svjetskog kupa u Berlinu, treća stanica Svjetskog kupa u Budimpešti i Evropsko seniorsko prvenstvo u malim bazenima u Bukureštu“, navode iz Orke.

Podsjećaju da je na svim ovim takmičenjima u 2023. godini Lana osvojila ukupno devet medalja od čega je pet zlatnih, dvije srebrene i dvije bronzane medalje.

„Isto tako Lana je isplivala dvije olimpijske norme za nastup na Olimpijskim igrama u Parzu 2024. godine, postavila je dva evropska juniorska rekorda, tri rekorda juniorskih prvenstava, jedan rekord svjetskih prvenstava i osvojila je pehar za najbolju plivačicu svjetskog juniorskog prvenstva. Otplivala je ukupno 12 finalnih utrka na velikim takmičenjima“, ističu iz Orke i dodaju:

„Ovakvo postignuće sa svojih 17 godina je vrijedno svakog divljenja i poštovanja. Hvala svima na velikoj podršci i ljubavi koju nam pružate. Bravo Lana, bravo ekipa. Idemo dalje“.

(Nezavisne)