Đoković kotira visoko: Ko je najbolji sportista svih vremena? :: Semberija INFO ::

 

Đoković kotira visoko: Ko je najbolji sportista svih vremena?



Za špansku “Marku“ više nema dileme ko je najveći teniser svih vremena.

Sve je riješio Novak Đoković koji je u Njujorku došao do 24. Gren slema. Ovaj ugledni list sada je pokrenuo novu debatu – ko je najbolji sportista svih vremena?

Madridski list je pokrenuo anketu u kojoj je stavio deset sportista. Napominju da je upoređujući različite discipline i različite epohe uvijek komplikovano, tako da ovu anketu smatraju igrom za svakog čitaoca da pokaže svoje preferencije za jednu od deset zvijezda koje su predložili, poštujući, naravno, da postoje mnoge druge koje su izostavljene i koje bi mogle također ući na listu za taj hipotetički tron.

Na listi su se našli Novak Đoković (tenis), Leo Mesi (fudbal), Majkl Džordan (košarka), Mihael Šumaher (formula 1), Majkl Felps (plivanje), Mohamed Ali (boks), Tajger Vuds (golf), Tom Brejdi (američki fudbal), Edi Merks (biciklizam) i Usain Bolt (atletika). 

U trenucima objavljivanja ovog teksta Marka je evidentirala preko 70.000 glasova, tačnije 71359. Đoković se trenutno nalazi na trećem mjestu sa 13 posto glasova. Ispred njega su samo Lionel Mesi i Majkl Džordan koji su poravnati sa 30 posto glasova. Iza Novaka je Majkl Felps (10) i Usain Bolt (5). 


Nezavisne novine