MILICA ĐURIĆ JE PRVAK REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

MILICA ĐURIĆ JE PRVAK REPUBLIKE SRPSKE



Na Palama je u nedjelju, desetog septembra održano Prvenstvo Republike Srpske u džudou za mlađe seniore i seniorke (U23) kao i Memorijalni džudo turnir "Rajko Kušić" sa međunarodnim učešćem. Između 350 takmičara našla se i ekipa Džudo kluba „Panter“ iz Bijeljine. 



Bijeljinski džudisti su na smotri najboljih mlađih seniora i seniorki Republike Srpske osvojili četiri medalje: jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu bronzanu. Zlatnim odličjem i titulom prvaka Republike Srpske okitila se Milica Đurić (-48kg). Njene sestre, Milkica (-48kg) i Jovana (-52kg) Đurić osvojile su srebrne medalje i naslove vicešampiona Republike za 2023. godinu. U sveukupnom plasmanu seniorke Džudo kluba „Panter“ zauzele su drugo mjesto u RS. Pored sestara Đurić i Radoslav Petrović se popeo na pobjedničko postolje sa osvojenom bronzanom medaljom. 

Poslije završenih prvenstvenih borbi uslijedilo je takmičenje na Memorijalnom džudo turniru "Rajko Kušić". I na ovom sportskom događaju džudisti Pantera su ostvarili zapažen nastup. Vera Pavličević (-52kg) i Maksim Petrović (-73kg) su tako osvojili zlatne medalje dok je Milica Hržić (-48kg) osvojila bronzano odličje.