U ZENICI JAKI KAO ČELIK: Četiri medalje za Gradski Atletski Klub Akademac :: Semberija INFO ::

 

U ZENICI JAKI KAO ČELIK: Četiri medalje za Gradski Atletski Klub Akademac



Na današnjem atletskom mitingu za mlade u Zenici takmičari AK Akademac nastupili su u četiri trkačke discipline od ''sprinta do srednjih pruga", te osvojili i u Bijeljinu donijeli četiri medalje. 

Klubske prostorije našeg kluba biće bogatije za dvije zlatne, srebrenu i bronzanu medalju kao nagradu koje su akademci zaslužili boreći se sa veoma jakom konkurencijom atletskih klubova cijele BiH. 



Najviše uspjeha danas imao je Pavle Savić koji je istrčao 300 m osvojivši zlatnu medalju, dok je u trci na 60 m osvojio treće mjesto i bronzanu medalju. 

Prvo mjesto i zlatnu medalju u trci na 600 m, daleko ispred konkurencije, izvojevao je Zoran Blagojević.
 U ženskoj konkurenciji odličnu trku na 600 m istrčala je naša Anđela Radenković osvojivši drugo mjesto i srebrenu medalju. 



I danas su ovo troje mladih atletičara inače prvaka RS u svojim uzrasnim kategorijama dokazali da su u samom vrhu bosanskohercegovačke atletike u mlađim kategorijama, te da je pred njima svjetla atletska budućnost. 

Uprava kluba izražava zadovoljstvo postignutim rezultatom te upućuje zahvalnost na stručnoj pomoći gospodinu Dragomir Čabrilo. Posebnu zahvalnost na podršci i svesrdnoj pomoći dugujemo našem generalnom sponzoru ZU Specijalistički centar "Kuća Zdravlja" Bijeljina.